Dood van een gelukkig man

3

In de jaren tachtig moet rechter Giacomo Colnaghi de moord op een christendemocratische arts onderzoe ken. De arts is vermoord door terroristen van de Rode Brigades. Maar waar iedereen schreeuwt om wraak en harde straffen, twijfelt Colnaghi of dit wel de juiste reactie op terreur is. Wat het onderzoek voor hem extra beladen maakt, is dat zijn vader een in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde verzetsheld is en dat de Rode Brigades zichzelf ook als verzetshelden beschouwen. Wat is de grens tussen verzet en terrorisme? In zijn zoektocht naar een antwoord probeert de rechter de waarheid van alle kanten te bekijken. Dat blijkt levensgevaarlijk.  

In prachtige sfeerbeelden zoals we die kennen uit Het geweten van Roberto Doni beschrijft Giorgio Fontana de morele zoektocht van Giacomo Colnaghi tegen de achtergrond van de 'anni di piombo', de loden jaren waarin Italië gebukt ging onder terrorisme.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
17 september 2015
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426375 , 9789028441521

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

Mooie beschrijvingen, te weinig diepgang

door Wout ten Have op 12-11-2015

Dood van een gelukkig man is de nieuwe roman van Giorgio Fontana die met Het geweten van Roberto Doni zijn literaire doorbraak heeft beleefd. Het laatstgenoemde boek is veel geprezen vanwege de prachtige sfeerbeelden waarmee Fontana het Italië van de jaren ’80 beschrijft, de periode waarin het land gebukt ging onder terrorisme. Ook Dood van een gelukkig man speelt zich in die tijd af en Roberto...


Lezersrecensies (1)

Trage verteltijd en weinig spanningsbogen

1 like
Het verhaal beschrijft twee moeilijke periodes in de geschiedenis van Italië. De periode van de tweede wereld oorlog, waarin Italië een zéér dubieuze rol heeft gespeeld en de periode waarin het land gebukt ging onder terroristische aanslagen. Het verhaal kent weinig spanningsbogen en een trage...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic