Een bijna volmaakte vriendschap

76

Artikelen 2 Lijsten 1 Spots 1 Top25's 7

Er zijn meer dan drie miljoen jongeren in Japan die zich volledig hebben teruggetrokken.Ze hebben zich opgesloten in hun kamer en afgesloten van de wereld. Milena Michiko Flaar schreef een unieke, indrukwekkende roman over een fenomeen dat culturen verbindt en landsgrenzen overschrijdt.

Een jongeman verlaat zijn kamer na een isolement van twee jaar. Hij verzamelt al zijn moed, verlaat op de tast het huis van zijn ouders en gaat de straat op. Voorzichtig betreedt hij de wereld opnieuw en vindt zijn weg naar een bankje in het park, zijn toevlucht en nieuwe schuilplaats. Daar opent hij zijn ogen.

Tegenover hem zit een salaryman, een kantoormedewerker zoals er duizenden zijn; een lunchpakketje op schoot, keurig in het pak. Dagenlang kijken ze stiekem naar elkaar, voorzichtig groeten ze elkaar, en dan komt de dag waarop ze naast elkaar gaan zitten en beginnen te vertellen. Over wat er misgegaan is, over levens vol angst en falen, over teleurstellingen en schaamte. Ze worden bijna vrienden, de twee buren op hun parkbankje, tot op een dag de salaryman niet meer verschijnt met zijn liefdevol gevulde lunchtrommeltje.

Het internationale succes van Haruki Murakami heeft de universele waarden van oost en west laten zien. Milena Michiko Flaar wordt beschouwd als de vrouwelijke, jongere Murakami. Haar ontroerende verhaal overbrugt elke denkbare culturele kloof. Met haar twee parkbankvrienden, die op alle gebieden buiten de geldende norm vallen, zit zij als derde in het park en betovert ons met hun verhaal.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Ich nannte Ihn Krawatte
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
01 januari 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
ISBN
9789059365315 , 9789059365322 , 9789059365315 , 9789059365315


Artikelen over Een bijna volmaakte vriendschap

  Meer artikelen


Door lezers

Literatuur Club / De parels van augustus en september
03 augustus 2018 20 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (6)

Een prachtige vriendschap die indruk maakt

door: Anne Oerlemans 1 like
Milena Michiko Flašar vertelt in Een bijna volmaakte vriendschap het verhaal over de vriendschap tussen Taguchi Hiro en kantoormedewerker Ōhara Tetsu. Een vriendschap die net zo onwaarschijnlijk als bijna volmaakt is. Het boek is een pijnlijk maar prachtig boek. Flašar laat precies datgene zien...

Een pareltje

door: Bie Helena 1 reactie 2 likes
"Het zijn mijn ogen die als allereerste ziek zijn geworden. Mijn hart is ze alleen maar gevolgd. En zo zat ik in veel te dunne kleren. Nog dunner de huid waaronder ik rilde." De Japans-Oostenrijkse Milena Michiko Flasar debuteerde in 2008 met de verhalenbundel "Ich bin". In 2012 werd dit...

Draden van mens naar mens

door: Janneke Slabbekoorn 1 like
Al ruim twee jaar blijft de 20-jarige Hiro in zijn kamer en vermijdt hij contact met alles en iedereen: Iemand ontmoeten betekent verstrikt raken. Er wordt een onzichtbare draad geknoopt. Van mens naar mens. Niets dan draden. Kriskras. (p.11)
Als hij voor het eerst weer naar buiten gaat, voelt hij...

Hajimemashite: aangename kennismaking

door: Harrie 1 like
Milena Michiko Flasar: Een bijna volmaakte vriendschap.

De Oostenrijkse schrijfster Milena Michiko Flasar heeft met Een bijna volmaakte vriendschap een prachtig mooie debuutroman geschreven.
Het is het verhaal van twee eenzame zielen die, ieder op hun eigen manier, trachten om te gaan met de druk...

Een bijna volmaakte vriendschap

door: Annelies Tielen 1 like
Milena Michiko Flašar geeft ons in dit prachtige boek naast een beschrijving van een bijzondere, tedere vriendschap ook een mooie inkijk in de Japanse samenleving; iets waar ik tot op heden nog niet zoveel over gelezen had.
In dit boek is bijna elke zin gestyleerd, poetisch en mooi. In het begin...

Niet langer opgesloten, maar nog niet vrij

door: New Word Order 1 like
Er zijn meer dan drie miljoen jongeren in Japan die zich volledig hebben teruggetrokken.Ze hebben zich opgesloten in hun kamer en afgesloten van de wereld. Milena Michiko Flaar schreef een unieke, indrukwekkende roman over een fenomeen dat culturen verbindt en landsgrenzen overschrijdt. Een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic