Waldemar Torenstra & Kon Kelei, een bijzondere vriendschap

,

2

Artikelen 1 Lijsten 2

Met voorwoord van Marco Borsato

Kon Kelei wordt geboren in Zuid-Soedan als zoon van een echte Dinka. Hem wacht een traditioneel leven, dat echter door de burgeroorlog totaal anders loopt: eind jaren tachtig wordt hij door rebellen meegenomen om als kindsoldaat te strijden. Een gruwelijke periode volgt. Kon weet te vluchten, en na lange omzwervingen komt hij in 2000 met een vrachtschip in Nederland aan. Hij werkt zich op van asielzoeker tot een cum laude afgestudeerd meester in de rechten en wordt voorlichter van War Child.
Waldemar Torenstra wordt geboren als kind van antroposofen aan de Herengracht in Amsterdam. De drang van zijn vader om zich spiritueel te ontwikkelen brengt het gezin naar vele onverwachte plekken, niet allemaal even fijn voor puber Waldemar. Wanneer zijn ouders emigratieplannen naar Nieuw-Zeeland krijgen, loopt hij weg van huis. Om van zijn gestotter af te komen, gaat hij naar de Toneelschool.
Als in 2007 op de set van Grijpstra & De Gier de blik van acteur Waldemar Torenstra kruist met die van figurant Kon Kelei, raken ze in gesprek.
Twee mannen, twee werelden, twee levensverhalen. Wat hen bindt, is een sterk geloof in het menselijk doorzettingsvermogen. Samen werken zij hard om de droom van Kon Kelei te realiseren: terugkeren naar zijn geboorteregio Cuey Machar in Zuid-Soedan en daar een middelbare school oprichten.

Het boek is geschreven door Frank Kromer, journalist voor o.a. De Telegraaf, Het Parool en het Nieuw Israëlietisch Weekblad en auteur van Klatergoud & Schone Schijn. Het wordt uitgegeven i.s.m. Story Terrace, specialist in het vastleggen van persoonlijke verhalen en nu al het grootste biografencollectief ter wereld.
50% van de opbrengsten van het boek gaan naar Cuey Machar Secondary School Foundation (CMSF) voor de school van Kon Kelei.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
20 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Kring
ISBN
9789462970038 , 9789462970045


Artikelen over Waldemar Torenstra & Kon Kelei, een bijzondere vriendschap

De 7 non-fictie highlights van september
29 augustus 2015 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,50 Bestel het ebook bij Libris voor 8,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 8,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Een heel mooi en vooral ontroerend boek

Via het bedrijf Story Terrace kan iedereen zijn biografie, zijn levensverhaal, reisverhalen of wat je maar wilt laten uitgeven als boek. Het bedrijf stelt zich tot doel een boek te maken over elke Nederlander, bekend of onbekend, zodat over pakweg vijftig jaar zoveel mogelijk mensen kunnen lezen over hun ouders, grootouders en overgrootouders. Ruim 40 freelance journalisten en schrijvers leggen...


Lezersrecensies (1)

Ontroerend boek over een bijzondere vriendschap

door: Tommy Verhaegen 1 like
Een aangrijpend verhaal over 2 mensen met een totaal verschillende achtergrond die mekaar ontmoeten en, hoewel ze elk een eigen leven blijven leiden, toch samen naar een bepaald doel toewerken. Het doel, waar ook een deel van dit boek toe bijdraagt, is de school in Soedan die Kon wil bouwen....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic