Een brug te ver

7

Artikelen 1 Top25's 1
Op zondag 17 september 1944, even na 10.00 uur, begint operatie Market Garden. Het is het stoutmoedige plan van veldmaarschalk Montgomery om via bezet Nederland het Derde Rijk tot overgave te brengen.

Market Garden is de grootste luchtlandingsactie uit de militaire geschiedenis. Duizenden Britse, Poolse en Amerikaanse parachutisten worden in de regio Arnhem/ Nijmegen gedropt. Hun opdracht is de strategische bruggen over de grote rivieren te veroveren. Ze moeten deze zien te behouden tot de komst van het uit Belgi? oprukkende Britse Tweede Leger.

Maar binnen enkele dagen wordt Market Garden een van de meest tragische mislukkingen uit WO2. De geallieerden worden de Duitsers genadeloos in de pan gehakt.

Cornelius Ryan reconstrueerde voor 'Een brug te ver' alle belangrijke gebeurtenissen van het drama. Hij deed uitgebreid bronnenonderzoek en interviewde honderden ooggetuigen aan geallieerde en Duitse zijde. Ook sprak hij met talloze Nederlandse ooggetuigen en betrokkenen over hun ervaringen.

Een brug te ver is een buitengewoon authentiek boek dat, net als Ryans klassiekers 'De langste dag' en 'De laatste slag', leest als een roman. Dit boek is een van de absolute hoogtepunten in de militaire geschiedschrijving.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
602
Laatste editie
03 augustus 2013
Uitgeverij
Just Publishers
ISBN
9789089752635


Artikelen over Een brug te ver

  Meer artikelen

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic