Een eenzame bruggenbouwer

3

Artikelen 2 Lijsten 1

Een pleidooi voor een opener en toleranter wereldbeeld. Een spannende liefdesgeschiedenis. Het mooie, kleurrijke en mystieke India.Akbar (1872), een wonderlijke ideeënroman van de vergeten schrijver en indoloog P.A.S. van Limburg Brouwer, heeft het allemaal. Toen Casper Luckerhof tijdens zijn studie indologie in aanraking kwam met Akbar was een fascinatie geboren. Waarom vormt juist India, dat Van Limburg Brouwer nooit bezocht, het literaire decor voor diens progressieve boodschap?

Met Akbar in zijn rugzak en liefdesverdriet in zijn hart reist Casper af naar India, het land dat hem al vanaf zijn vroege jeugd bezighoudt. Daar begint een fascinerende speurtocht naar de opkomst van de indologie, de wereld van de negentiende-eeuwse vrijdenkers, en de eenzame strijd die Van
Limburg Brouwer voerde, gespiegeld in zijn eigen eenzaamheid. Hij ontmoet wonderlijke medereizigers, maakt kennis met de toeristenindustrie, woont een tijd in huis bij een gepensioneerde hoogleraar literatuur - en eenmaal terug beschrijft hij voor ons het hedendaagse India dat hij heeft ervaren.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
13 september 2016
Uitgeverij
Athenaeum
ISBN
9789025301118 , 9789025301170


Artikelen over Een eenzame bruggenbouwer

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

De exotische perceptie van India, terecht of onterecht?

door Stan Veeke op 01-12-2016

Tolerantie in de samenleving is heden ten dage steeds moeilijker te vinden. Meer dan eens blijkt bij actuele sociale kwesties dat een oplossing maar moeilijk van de grond komt door een stellige inname van een van beide kanten. Is dit een typisch westerse ontwikkeling of kan er ergens anders beter de draai gevonden worden?  

In de 18e eeuw was men ook, hoewel uiteraard in andere vorm, op zoek naar...


Lezersrecensies (1)

Fascinerende zoektocht naar zingeving

door: Alex Hoogendoorn 1 like
In Een eenzame bruggenbouwer neemt indoloog Casper Luckerhof je mee op een fascinerende zoektocht naar zingeving. Een fysieke reis door in India, maar mentaal buiten alle landsgrenzen. Een eenzame bruggenbouwer Toen Casper Luckerhof tijdens zijn studie indologie in aanraking kwam met Akbar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic