Een knipperend ogenblik

7

Artikelen 1 Gespot 1 Lijsten 1 Spots 1

Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter, werd met zijn vroege proza het icoon van de feestende, drinkende, vrijende en in het Vondelpark slenterende jongeren. Kenbaar is hij niet zomaar, hij is de man die je ziet van opzij, nooit helemaal. De toeschouwer, met zijn pen aan ieder knipperend ogenblik. Zijn poëzie is even betrokken als verlangend, zijn proza broos en monter, zijn columns altijd actueel en geestig.

Mirjam van Hengel sprak gedurende twee jaar wekelijks met Remco Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Een knipperend ogenblik is een portret van het leven en werk van de geliefde schrijver bij wie altijd te lezen is wat er op zijn pad terechtkwam: de geschiedenis van zijn vader en de oorlog, de theaterwereld van zijn moeder, de dichtersbeweging in de jaren vijftig, de ontploffende vrijheid van de jaren zestig, de grenzeloosheid van de jaren zeventig, de uitbundige optredens in de latere jaren. En altijd is hij zelf aanwezig in zijn gedichten en verhalen, vaak met humor en altijd met veel gevoel. Het is Campert ten voeten uit die recent dichtte: ‘Liever geen biografie / waarin al deze gevoelens worden gemist'.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
512
Laatste editie
04 september 2018
Uitgeverij
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403122908 , 9789403130200


Artikelen over Een knipperend ogenblik

De 12 'egodocumenten' van dit najaar
14 november 2018 6 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Literatuur Club / Finale Internationale Dikke Kluiven Weken & M,M & T-O
01 december 2018 96 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €12,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

1285 Een knipperend ogenblik

door: Ate Vegter 1 like
Wanneer je op zoek bent naar een mooi en liefdevol geschreven geschiedenisboek over de laatste negentig jaar, dan is Een knipperend ogenblik van Mirjam van Hengel een goede keuze. Het is de geautoriseerde biografie, een portret van Remco Campert, die is geboren op 28 juli 1929, dus dan heb je...

Een must-read voor zowel Campert fans als (beginnende) literatuurliefhebbers!

door: Sandra leest 1 like
Ik heb niet alle boeken van Remco Campert gelezen maar diegene die ik gelezen heb maakte een blijvende indruk op mij. Ik was nieuwsgierig naar deze biografie, al noemt de auteur dit liever een portret. Ik las eerder ‘Hoe mooi alles – Leo en Tineke Vroman, een liefde in oorlogstijd’ van Van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic