Familieziek - graphic novel

,

15

Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 1

'Hun broertje. Kort na de oorlog geboren, een ongelukje, net na het kamp... Hij zat verborgen onder haar hongeroedeem. Smokkelkind, tijdens de overtocht. Thuis noemen ze hem jongen, knul, of naar het laatste karwei dat hij heeft uitgevoerd: boener, veger, stoffer of stoker. En soms, als de meisjes vrijgevig zijn, noemen ze hem heel lief broer.' Voor Familieziek bewerkte Peter van Dongen de gelijknamige roman van Adriaan van Dis tot een beeldroman. Een verhaal in taferelen over een Indisch gezin, getekend door de oorlog, dat probeert te aarden in het Holland van de jaren vijftig. De zussen fluisteren achter het gordijn over hun geheimen. De vader, gebrand op rechtsherstel, bereidt zijn zoon voor op een nieuw gevaar: de Russen! Temidden van dit alles vindt de jongen troost bij zijn schaduwbroertje, wiens aanwezigheid hij voelt maar over wie nooit gesproken mag worden.

Verschenen in
Genre
Stripboeken
Laatste editie
24 november 2017
Uitgeverij
Scratch Books
ISBN
9789492117625


Artikelen over Familieziek - graphic novel

  Meer artikelen


Door lezers

Literatuur Club / Beeldverhalen en de Literatuurclub ...
01 juli 2018 7 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Een harmonieus spel tussen beeld en tekst

door Moira Macfarlane op 22-12-2017

Een jurk vliegt vanuit het niets…

Een paar sokken ploft op de vers gevormde stapel kleren op het bed…

Ik ga nu, hoor je me?!... NU!!!

Een boek openen en er direct in meegezogen worden; dat zijn bijzonder fijne boeken. Niet dat het verhaal inhoudelijk altijd zo plezierig te noemen is, maar de manier waarop het verhaal en de beelden je meenemen is dat zeker wel.

In 2002 verscheen de roman ...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic