Gun Baby Gun

1

Artikelen 1 Top25's 1
Er zijn plekken in de wereld waar je makkelijker een vuurwapen krijgt dan een glas water. Op veel plaatsen zijn er meer wapens dan mensen om op te schieten. Wereldwijd zijn er meer dan een miljard vuurwapens in omloop en twaalf miljard kogels. Dat zijn twee kogels per persoon op onze aarde. Er sterven 500.000 mensen per jaar door vuurwapens.
De meermalen onderscheiden onderzoeksjournalist Iain Overton neemt de lezer mee op een onthullende en schokkende reis over de wereld. Hij ontmoet Salvadoraanse leden van gangs, opleiders tot scherpschutters in Israël, Zuid-Afrikaanse artsen die dagelijks te maken hebben met de vele slachtoffers van kogelwonden en vele anderen. Hij praat met mensen uit alle lagen van de bevolking in vijfentwintig verschillende landen. Hij laat de harde realiteit zien van de wereldwijde wapenhandel en de gevolgen daarvan. Het is een meeslepend boek geworden dat leest als een trein.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
384
Laatste editie
24 november 2015
Uitgeverij
Q
ISBN
9789021400006 , 9789021400013


Artikelen over Gun Baby Gun

De pen is machtiger dan het vuurwapen
08 januari 2016 5 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,50 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Soraya Vink Hebban Crew

Wapenkoorts

door Soraya Vink op 13-12-2015

De invloed van vuurwapens op de samenleving is door ons huidige tijdsbeeld ernstig onder druk te komen staan. Onderzoeksjournalist Iain Overton besloot na diverse negatieve confrontaties in zijn eigen loopbaan op zoek te gaan naar de status van het vuurwapen in verschillende werelddelen en verwerkte zijn ontmoetingen en ervaringen in het boek Gun baby gun. Vier jaar gedegen research levert een...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic