Het geluk

16

Artikelen 1

Lluís-Anton Baulenas Het geluk Nonnita Serrellac, circusartieste van oorsprong, is na vele omzwervingen terechtgekomen bij een van de vele variététheaters aan de Paralelo in Barcelona. Ze woont in een afbraakpand en praat met de doden: mensen uit de buurt, haar ouders. En ze heeft de zorg voor Tomàs, die een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Als Nonnita zwanger raakt van een collega, die direct daarop de benen neemt, vat ze het plan op om Demi Gambús te ontvoeren, de rijke zoon van ‘godmother’ Miquela, die met straffe hand een misdaadsyndicaat leidt. Op deze manier hoopt ze haar kind een betere toekomst te geven dan ze zelf heeft gehad. Maar haar plan loopt drastisch uit de hand … Een prachtige roman in de rijke Catalaanse verteltraditie, bevolkt met eigenaardige en toch volstrekt geloofwaardige karakters in een roerig Barcelona aan het begin van de twintigste eeuw.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Pieter Lamberts , Joan Garrit
Laatste editie
08 oktober 2011
Uitgeverij
Signatuur
ISBN
9789056722203 , 9789056722500 , 9789056723996 , 9789044966053


Artikelen over Het geluk

  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Ontspannend zonder meer

door: Sigried 1 like
‘Het Geluk’ is een aanrader voor iedereen die graag een goed verhaal leest. Hoewel het boek bevolkt wordt door de meest vreemde personages, zijn de opbouw en stijl traditioneel. Het Barcelona van 1900 komt helemaal tot leven en je wordt als lezer gemakkelijk meegevoerd op een stroom van bizarre...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic