Het laatste ritueel

60

Lijsten 1 Spots 1

Op de universiteit van Reykjavik wordt het verminkte lijk van de Duitse geschiedenisstudent Harald Guntlieb aangetroffen. Ontevreden over het politieonderzoek, schakelt de rijke familie van Harald een plaatselijke juriste in. Zij ontdekt dat Harald in het bezit was gekomen van oude manuscripten over geheimzinnige rituelen uit de IJslandse historie. Kort daarop stuit ze op een kunsthandelaar die evenals Harald op zoek was naar een uniek eeuwenoud document.

Tegelijkertijd duiken er duistere verhalen uit Haralds verleden op. Het gerucht gaat dat hij lid was van een groep IJslanders die zich bezighoudt met historisch gewortelde martelingen en executies. Wie heeft deze student verminkt en vermoord en wat hebben de oude manuscripten daarmee te maken? De zoektocht leidt van Reykjavik naar de onherbergzame noordwestelijke kuststreek van IJsland, die berucht is vanwege de heksenvervolgingen in de Middeleeuwen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Last Rituals
Serie
Thóra Guðmundsdóttir (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
351
Laatste editie
29 augustus 2006
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789026122439


Door lezers

Thriller Club / Thóra Guðmundsdóttir - Yrsa Sigurðardóttir
08 januari 2019 48 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Een interessante leeservaring

door Jannelies Smit op 31-08-2006

De IJslandse Yrsa Sigardurdottir werd in 1963 geboren in Reykjavik. Tussen 1998 en 2001 schreef ze een aantal jeugdboeken, waarmee ze ook een prijs won voor het beste IJslandse jeugdboek. Haar eigenlijke beroep is civiel ingenieur.


Het laatste ritueel is een soms beklemmende speurtocht naar de moordenaar van de jonge Duitse student Harald Guntlieb, die aan de universiteit van Reykjavik...


Lezersrecensies (3)

door: Gijs-535 1 like
Ik heb het boek Het laatste ritueel gekocht omdat het verhaal op de achterkant van het boek me erg aansprak. Van de schrijfster Yrsa Sigurdardottir had ik nog nooit gehoord. Ik vond het boek erg goed en zeker een aanrader, ondanks dat dit geen boek is waar de spanning van af druipt. Het verhaal is...

door: Appie-3362 1 like
Het laatste ritueel is ook het laatste wat ik lees van deze IJslandse met haar onuitspreekbare naam. Een boek met weinig spanning, ultrakorte zinnen en een bijzonder onwaarschijnlijk verhaal. Alleen de humor is af en toe goed te pruimen.

Recensie Het laatste ritueel

door: piper 1 like
Hij lag al een hele tijd op mijn NTL stapel, en eindelijk heb ik hem uitgelezen. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad ! Superspannend, heel leerrijk ook als je graag wat meer weet van andere landen, in dit geval IJsland. Ik vond het eigenlijk wat spijtig dat er niet meer informatie werd...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic