Het meisje met de vlechtjes

20

Lijsten 1 Spots 1

Het meisje met de vlechtjes is de nieuwe oorlogsroman van Wilma Geldof. Eerder schreef ze het indrukwekkende boek Elke dag een druppel gif, dat bekroond is met de Thea Beckmanprijs. Freddie is vijftien jaar als de oorlog uitbreekt. Haar moeder vangt dan al enkele jaren gevluchte joden uit Hitler-Duitsland op. In 1942 wordt Freddie en haar oudere zus gevraagd om deel te nemen aan het gewapend verzet. De meisjes verleiden hooggeplaatste nazi’s en lokken ze het bos in, waar ze worden gedood door verzetskameraden. Dan krijgen de zusjes zelf een pistool, en Freddie slingert heen en weer tussen angst en moed, twijfel en trots. Gevaar voor verraad dreigt. Wie kan ze nog vertrouwen? En waarom sluit haar vriendje Peter zich niet aan bij hen aan?

Het meisje met de vlechtjes is een indringend verhaal over verraad en vertrouwen, loyaliteit en liefde. Het is gebaseerd op het leven van Nederlandse jongste verzetsmeisje, Freddie Oversteegen, die samen met haar zus Truus voor een verzetsgroep werkte waar later ook Hannie Schaft deel van uitmaakte.

‘Wilma Geldof (…) toont zich met Elke dag een druppel gif onverwacht een talentvol YA-schrijver.’ Bas Maliepaard

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
21 november 2018
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024581597 , 9789024581603


Door lezers

Jeugdliteratuur Club / Het meisje met de vlechtjes
07 januari 2019 4 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,99 Bestel het ebook bij Libris voor 6,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 6,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (3)

Wat ik nou vind van... "het meisje met de vlechtjes'

door: BibliophileSan 1 like
Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van Luitingh-Sijthoff, waarvoor dank! Dit boek is gebaseerd op het verhaal van Freddie Oversteegen en haar zus Truus. Als kinderen van een moeder die regelmatig wat voor het verzet deed in WOII, hielpen ze geregeld met het wegbrengen van verboden krantjes...
ebook

Erg mooi

door: Willemijn Gerrits 1 like
Heftig en spannend, maar vooral mooi hoe de psychologie beschreven wordt. Hoe Freddie heen en weer schiet in haar emoties. Alles wat het met haar doet. Ook fijn dat de liefde ook een rol speelt in het verhaal. Aanrader voor zowel jongeren als volwassenen.

Wederom een pakkend oorlogsverhaal

door: Ton Jansen 3 likes
Na een aantal boeken in een ander genre schreef Wilma Geldof Het indrukwekkende en gekroonde verhaal ' Een druppel gif' , een historische roman en dus totaal anders dan haar eerdere werk. Ook de nieuwe opvolger speelt zich in de Tweede Wereldoorlog af. En deze nieuweling verdient eigenlijk- wat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic