Advertentie
Het vrouwelijk brein ontrafeld

Het vrouwelijk brein ontrafeld

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
'Dr. Sarah McKay kruipt in het vrouwelijk brein en brengt op verhelderende wijze de verschillende aspecten in kaart die van invloed zijn op onze hersenen terwijl wij onze reis door het leven maken.'
- ELLE

Dit is geen boek over de verschillen tussen de hersenen van mannen en vrouwen, noch een neurowetenschappelijke verhandeling over genderspecifiek gedrag, of de strijd tussen de seksen. Dit boek gaat over alles wat er in de hersenen van vrouwen gebeurt tijdens de opeenvolgende levensfasen, die uniek zijn bij vrouwen vanwege hun fysiologie en hun hormonen.

Het vrouwelijk brein ontrafeld laat zien dat voor een goede gezondheid het voor vrouwen van essentieel belang is te weten hoe hun hersenen in de verschillende belangrijke levensfasen werken. Vanaf het prille begin in de baarmoeder en de kinder-, puber-, en tienerjaren, maar ook over bijvoorbeeld de invloed van menstruele cycli, zwangerschap, moederschap, menopauze en ouderdom.

Het geeft antwoord en uitleg op vragen als: Wat is het verband tussen hersenen en gedrag? - Begint de pubertijd steeds eerder? - Nemen meisjes meer risico? - Kunnen we verslaafd raken aan de liefde? - Eens een moeder, altijd een moeder? - Wat is hersenmist? - Waarom worden vrouwen ouder dan mannen? En nog heel veel meer.
Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Karakter Uitgevers B.V.
Laatste editie
12 maart 2019
ISBN
9789045217321
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic