Het wordt winter

1

Artikelen 2 Lijsten 1
Na de val van de Berlijnse Muur dachten we dat het niet meer nodig was een robuuste buitenlandpolitiek te voeren. Maar recente ontwikkelingen wijzen in een andere richting. De globalisering en het terrorisme in binnen- en buitenland stelt open samenlevingen voor nieuwe en grote problemen, maar het grootste gevaar is oud en komt uit het Oosten: de dictatuur van Vladimir Poetin. Vijanden van zijn regime worden geëlimineerd en vermoord. De voornaamste politieke tegenstanders, onder wie Kasparov zelf, zitten in het buitenland en sinds kort voert Poetin een expansiepolitiek die tot een Derde Wereldoorlog zou kunnen leiden. Maar Amerika’s presidenten en andere machthebbers hebben tot nu toe weinig anders gedaan dan star vasthouden aan een politiek van verzoening. Volgens Kasparov is er maar één weg: de aanval. Onderhandelen heeft geen zin, we moeten onze positie herzien en ons keihard teweerstellen – diplomatiek en economisch. Elke dag dat Poetin aan de macht blijft, neemt de kans op een groot wereldconflict toe.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
23 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045030401 , 9789045030418


Artikelen over Het wordt winter

  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijLezersrecensies (1)

Ernstige en indrukwekkende boodschap

door: Jan86 1 like
Kasparov geeft een overzicht van de Russische geschiedenis van de afgelopen 20 jaar. Daarin ontwikkeld Poetin zich van de opvolger van Jeltsin naar een echte dictator met de allures van één van de Tsaren. Duidelijk wordt hoe Poetin met de Oligarchen om hem heen bezig zijn Rusland leeg...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic