Hoog sensitieve personen

15

Spots 1
Een op de vijf mensen wordt geboren met een verhoogde gevoeligheid, en vele grote kunstenaars en denkers die de wereld heeft voortgebracht waren HSP's. Veel HSP's zijn uiterst consciëntieus en intuïtief. Maar de eigenschap heeft ook lastige kanten: HSP's hebben de neiging snel overweldigd te raken door gezelschap, het werk of een drukke omgeving, waardoor ze, als reactie, in hun schulp kruipen. HSP's hebben vaak last van onzekerheid en van sociale belemmeringen. Elaine Aron, psychotherapeut en zelf een HSP, combineerde wetenschappelijk onderzoek met haar ervaringen als therapeut en schreef een toegankelijk en bruikbaar boek voor HSP's én voor de mensen in hun omgeving. Het boek bevat zelftests, veel praktijkgevallen en tips om met overgevoeligheid om te gaan, van onzekerheid af te komen en een nieuwe sociale balans te vinden.
Dit boek is al voor velen een eyeopener geweest. Klachten waar men zich al jaren voor schaamde werden ineens in een verrassend nieuwe en heldere context geplaatst. Dit boek bevat tips en adviezen voor het omgaan met overgevoeligheid, over hoe van je onzekerheid af te komen en een nieuwe sociale balans te vinden. Vele tienduizenden mensen, waaronder Daphne Deckers, vonden in dit boek de (h)erkenning waarnaar ze op zoek waren.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
08 februari 2013
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789400502475 , 9789044969474


Door lezers

World of Tau / Ben jij hoogsensitief?
11 februari 2018 116 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €18,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €8,39 bijAdvertentie

Lezersrecensies (3)

Hoogsensitiviteit: gave of last?

door: Anne0704
Het boek is geschreven door een universitair docent psychologie en psychotherapeut. Ze heeft haar eigen praktijk voor psychotherapie en is zelf HSP. Het boek legt uit wat HSP inhoudt en begeleidt je door verschillende levensfases met de mogelijkheid om je ervaringen in een nieuw kader te plaatsen....

Hoog sensitieve personen

door: Musquito (Lindsay Cornette) 1 like
Ik had geen enkel idee wat ik mij moest voorstellen bij hoog sensitieve mensen. Er wordt uitgelegd wat hoogsensitief betekent en hoe het eraan toe gaat in de wereld van een hoogsensitief persoon. Uitgebreid boek waarvan ik veel opgestoken heb.

Bleh

2 likes
Naaa, kon hier niets mee. Had er ook wat anders van verwacht. Dacht dat dit een informatief boek zou zijn, zoals Quiet van Susan Cain. Maar dit was toch echt een hardcore zelfhulp boek en daar zat ik helemaal niet op te wachten. Het is natuurlijk ook al een oud boek en misschien heeft het zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic