Advertentie
Cruijff
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 22 4 24 3 62 2 19 1 4
Volkskrant:
Parool:

Johan Cruijff - Mijn verhaal

131

Rank 3936 Gelezen 158 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 57 Favoriet 9 Recensies 10
Non-fictie Artikelen 2 Newsroom 4 Lijsten 7 Spots 1   Topics 0

Johan Cruijff - Mijn verhaal  verschijnt wereldwijd op 6 oktober. De langverwachte autobiografie van Johan Cruijff zal het complete verhaal vertellen over Cruijffs ongeëvenaarde carrière, zijn leven en de filosofie waarmee hij zijn spel vormgaf en generaties spelers, trainers en supporters beïnvloedde.

Over Johan Cruijff
Johan Cruijff wordt door velen beschouwd als de beste speler uit de voetbalgeschiedenis. Hij won driemaal de Gouden Bal, leidde het Nederlands elftal naar de finale van het wereldkampioenschap voetbal in 1974 en ontving de Gouden Bal voor de beste speler van het toernooi.

Cruijff begon zijn voetbalcarrière bij Ajax. Met de club won hij acht nationale titels en drie keer de Europacup. In 1973 verhuisde hij voor de tot dan toe hoogste transfersom ooit naar Barcelona, won meteen het landskampioenschap en werd verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar. Nadat hij zijn spelerscarrière in 1984 had beëindigd, werd Cruijff een zeer succesvolle trainer van Ajax en later Barcelona.

In 1999 werd Johan Cruijff verkozen tot Europees Voetballer van de Eeuw en werd hij tweede na Pele in de verkiezing van Wereldvoetballer van de Eeuw.

Cruijff wordt gezien als een van de meest invloedrijke personen uit de geschiedenis van het voetbal. Zijn speelstijl en voetbalfilosofie hebben vele trainers en spelers blijvend beïnvloed, zoals Guardiola, Wenger, Cantona en Xavi. De recente successen van het Spaanse voetbal op club- en internationaal niveau worden door velen gezien als een bewijs van het belang van Cruijff voor het hedendaagse voetbal.

+


Genre
Literaire non-fictie
Sportbiografieen
Moeilijk lezen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
15 december 2018
Laatste editie
31 januari 2019
ISBN
9789046821152 , 9789046821244 , 9789046821565
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (10)

Keuze van de redactie

Johan Cruijff neemt zichzelf de maat

door: Dick Van der Veen 1 reactie 2 likes

Het zal niemand verbazen dat in de autobiografie Johan Cruijff - Mijn verhaal zwart en wit de overheersende tinten zijn. De beste voetballer die ons land ooit heeft voortgebracht, is het antitype van de grijze muis. Van top tot teen een voetbaldier, zeer overtuigd van zijn virtuositeit. Het heeft...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Johan Cruijff - Mijn verhaal

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken