Kaneel & Kardemom

3

Artikelen 3
Kaneel & Kardemom is een weerspiegeling van de Joodse bakcultuur: van familierecepten waarmee Anne Shooter in Groot-Brittannië is opgegroeid, Midden-Oosterse bakrecepten van haar Israëlische schoonfamilie en een keur aan verzamelde bakgerechten. Recepten uit de westerse wereld tot en met verrukkelijke gerechten die zijn oorsprong in het Midden-Oosten hebben.

Van tahin-honingkoekjes, Joods-Italiaanse pompoentaart, het Duitse Mandelbrot (amandelbrood) met pistache en cranberry's tot cheesecake uit Jeruzalem. Galle, bagels, pretzels, mazzes, laffabrood, kaneelballetjes en oranjebloesemkoekjes. Van traditionele receptuur tot en met moderne gerechten uit de bakkerijen van Tel Aviv; van zoete zaligheden tot en met hartige gerechten.

Kaneel & Kardemom biedt bovendien historische achtergrondinformatie over de herkomst van de ge- rechten en geeft goede uitleg hoe je zuivelproducten kunt vervangen voor diegenen die de spijswetten naleven. Daarnaast is er een hoofdstuk geweid aan de bakgerechten die tijdens Pesach worden genuttigd; de periode waarin niets gegeten wordt wat gerezen is.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
11 september 2015
Uitgeverij
Good Cook Publishing
ISBN
9789461431349


Artikelen over Kaneel & Kardemom

Hebban Culinair Weekoverzicht #45
07 november 2015 2 likes
De Joodse keuken
06 november 2015 2 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €14,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Dit boek mag niet ontbreken in je collectie

Op je veertigste de ommezwaai maken van de journalist naar kok. Dat deed Anne Shooter met groot succes. Ze schrijft ook nog regelmatig in de Daily Mail over culinaire zaken maar ze houdt zich het grootste deel van de tijd bezig met koken en bakken en met haar geweldig populaire Shooter’s Kitchen Blog voor Mail Online waar ze veel van haar recepten deelt.

Ze is geboren en getogen in Engeland in...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic