Keukens van het Grote Midwesten

8

Als de vrouw van Lars Thorvald, Cynthia, plotseling een passie voor wijn ontwikkelt en hem verlaat voor een gladde sommelier, blijft hij alleen achter met hun pasgeboren dochter Eva. Hij is vastbesloten zijn liefde voor eten aan haar over te dragen.
Eva blijkt gezegend met een uitzonderlijk kooktalent. Terwijl ze opgroeit vindt ze troost en hoop in het smakenpalet van haar thuishaven Minnesota. Elk hoofdstuk uit deze unieke debuutroman staat in het teken van één gerecht. De gerechten samen beschrijven Eva's ontwikkeling van onzekere dochter tot de gelauwerde chef van een legendarische en geheimzinnige pop-upeetclub. Tijdens een weelderig en emotioneel feest wordt zij ineens geconfronteerd met haar verleden.
Keukens van het Grote Midwesten is zowel humoristisch, eigenzinnig als hartverwarmend. Bijna terloops beschrijft J. Ryan Stradal het opkomen van de moderne westerse eetcultuur en het gevoel van gemeenschap en identiteit dat lekker eten kan creëren.
Keukens van het Grote Midwesten gaat over de bitterzoete aard van het leven, over gemiste kansen en wonderlijke verrassingen. Onmogelijk uit je hoofd te zetten - het meest oorspronkelijke debuut van het jaar.

J. Ryan Stradal (1975) groeide op in Minnesota. Hij schreef voor een grote hoeveelheid websites, televisieshows en tijdschriften, waaronder The Los Angeles Review of Books en Goodreads. Met zijn korte verhalen gooide hij hoge ogen. Naar zijn eerste roman, Keukens van het Grote Midwesten, werd in de literaire wereld reikhalzend uitgekeken. Stradal woont en werkt in Los Angeles.

'Met deze aantrekkelijke, vlot geschreven roman over eten, sensualiteit en de cultuur van het Amerikaanse platteland, heeft Mr. Stradal een ongelooflijk lekker debuut vervaardigd in wat ongetwijfeld een lange en smakelijke carrière wordt.'
Janet Finch, auteur van White Oleander

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Culinair
Aantal pagina’s
336
Laatste editie
18 augustus 2015
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044628562 , 9789044628579
Advertentie

Hebban recensie

Alles gaat mis in Keukens van het Grote Midwesten

door Caroline Soesbergen op 07-09-2015

Hoe groot is de stap van korte verhalen naar een hele roman? Keukens van het Grote Midwesten is het eerste boek van de uit Minnesota afkomstige auteur J. Ryan Stradal. Hiervoor schreef hij al een groot aantal korte verhalen, die enthousiast ontvangen werden en onder andere verschenen in The Guardian en The Los Angeles Review of Books. Op Keukens van het Grote Midwesten is echter erg veel aan te...


Lezersrecensies (1)

Tegenvaller

1 like
Na het lezen van de achterflap leek me dit een heel leuk boek, ik kwam bedrogen uit. Warrig verhaal, warrige recepten (meestal maak ik iets uit een roman waar ook recepten in staan, deze keer maar niet eens aan begonnen). Ik hoop inderdaad dat dit een uniek debuut is, en dat als er een tweede boek...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic