Laura H.

43

Lijsten 1
Ongelofelijk maar waar: in de zomer van 2016 wordt even buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn, met twee kleine kinderen aan haar arm. Ze heet Laura, zegt ze, 20 jaar oud en ze komt uit ‘Sweet Lake City’. Ze is ontsnapt. Ze huilt. Ze wil naar huis, terug naar Zoetermeer – waar haar vader op haar wacht, die een reddingsactie op touw had gezet met hulp van schimmige privémilitairen. Maar eenmaal op Schiphol wordt Laura direct gearresteerd.

Ze zou gestuurd zijn met een opdracht om een aanslag te plegen namens IS, zo vermoedt het Openbaar Ministerie. En waar is Ibrahim, de knappe jihadist uit Alkmaar voor wie ze alles opgaf? Laura uit Zoetermeer wordt Laura H. op de terroristenafdeling in Vught: de eerste vrouw die vanuit het kalifaat terugkeerde naar Nederland — récht in het oog van een mediastorm.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
15 november 2018
Uitgeverij
Das Mag Uitgeverij B.V.
ISBN
9789492478573 , 9789492478849

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 14,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 14,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (3)

Indrukwekkend

door: Sylvia 1 like
Een boek wat je achter elkaar uit wilt lezen. Goed geschreven maar af en toe wel schakelen over wie het gaat. Soms iets te veel vooruit lezen en dan weer terug in de tijd.

Fascinerend en aangrijpend

door: saskia-van-lent-metz 1 like
Fascinerend verhaal, een kijkje in de wereld van een jihad ganger. Leest als een trein. Prachtig beschreven personages.

Ongelovelijk verhaal...

door: Lexx 1 like
Het verhaal van Laura H. Hoe komt iemand er toe om te beslissen naar het Kalifaat te reizen met man en kinderen. Wat een goed verhaal vol, het is leesbaar geschreven en het raast als een thriller door. Ik had moeite om het boek weg te leggen. Een aanrader.. het gaf mij een iets meer helder beeld...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic