Een maaltijd in de winter

15

Een Duitse legereenheid kampeert al maanden in de bossen van Polen. Drie soldaten zien steeds meer op tegen hun werkzaamheden – het executeren en in massagraven dumpen van onschuldige mensen – en vragen hun commandant om een andere taak. Die krijgen ze: in het bevroren woud moeten de soldaten op zoek naar zich schuilhoudende joden. Wanneer ze er – bijna tegen hun zin – een te pakken krijgen, besluiten ze voordat ze teruggaan naar het kamp eerst hun honger te stillen. In een verlaten huisje maken ze van hun laatste restjes een maaltijd, die ze delen met de joodse gevangene en een Poolse boer. Maar door die ogenschijnlijk eenvoudige handeling komen de soldaten voor een groot dilemma te staan: hoe leid je iemand naar het schavot als je de dag ervoor nog de maaltijd met elkaar hebt gedeeld?

In een nauwkeurige, afgemeten stijl confronteert Mingarelli de lezer met de dodelijke logica waarnaar de soldaten moeten handelen, en daarmee met zijn eigen geweten.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Jan Pieter van der Sterre , Reintje Ghoos
Laatste editie
05 oktober 2015
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029089609 , 9789460239854 , 9789029090919

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (3)

Wat zou jouw keus zijn?

door: jolie 1 like
,Eigenlijk een novelle. Wel een mooi verhaal, iets om over na te denken... Als je een keus hebt... waar kies je dan voor... en wat voor gevolgen kan dit hebben. Een fijne schrijfstijl.
ebook

Een maaltijd in de winter

door: Astrid80 1 like
Liever dan weer een lading joodse gevangenen te moeten fusilleren trekken 3 Duitse soldaten in de tweede wereldoorlog er in de Poolse vrieskou een dag tussenuit onder het mom van een jacht op joodse onderduikers. Het is een heel mooi en aangrijpend boek. Het is een dun boek, maar zeer krachtig.

Prachtig in zijn eenvoud

door: Agnes Poesen 1 like

Ik ben stil, heel stil, de laatste bladzijde is gelezen in de roman “Een maaltijd in de winter” van Hubert Mingarelli. Nu nog trachten het stil te krijgen in mijn hoofd. Dat zal niet zo eenvoudig zijn als het –fysiek- opzij leggen van het boek. Deze roman heeft zoveel emotie bij...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic