Maffiamoeders

3

Lijsten 1

De ’Ndrangheta is de machtigste maffiaorganisatie ter wereld, met vertakkingen in meer dan vijftig landen. Mannen en jongens zwaaien er de scepter. Meisjes worden uitgehuwelijkt, mishandeling van vrouwen is aan de orde van de dag.
Wanneer in 2009 de mishandelde Lea Garofalo verdwijnt na te hebben getuigd tegen haar man, beseft openbaar aanklager Alessandra Cerreti dat het verbeten fanatisme van de ’Ndrangheta mogelijk het zwakste punt is van de organisatie. Dé manier om dit criminele imperium te ontmantelen is de moeders de kans te geven zich uit te spreken en te getuigen. Alessandra weet twee vrouwen uit de grootste Italiaanse misdaadfamilies over te halen om mee te werken.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
19 juni 2018
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046823699 , 9789046823705
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Doodeng maar de realiteit. Mustread!!

door: Patrice van Trigt 1 like
Alessandra Cerreti wil maar één ding en dat is de maffia aanpakken. Opgegroeid in een ‘maffia-regio’, waar men gebukt ging onder de praktijken van deze organisatie wist ze waar ze aan begon. Ze studeerde rechten en verdiepte zich in hun modus operandi. Op haar 41e is ze magistraat van...

Gevaarlijke mannen en dappere vrouwen

door: Peter Frederiks 1 like
'ndrangheta is een grote misdaadorganisatie die zich met vele vormen van misdaad bezighoudt en drugshandel is daarvan de belangrijkste. Hun omzet wordt geschat enkele miljarden tot honderd of meer per jaar. ' ndrangheta is ontstaan in het armste deel van Italië, het zuiden. Gebaseerd op families...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic