Advertentie
Man o man

Man o man

22
Gelezen 22 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 23 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 3 Newsroom 2   Topics 0
Je faalt niet. Je doet wat je kan, en dat is goed genoeg. Dat is het verhaal dat Nathan Vos, die in 2015 zijn lieve, verstandige en heel lang best gelukkige broer David verloor aan zelfdoding, aan mannen wil meegeven. Want mannen moeten en kunnen wat gelukkiger worden. Dat is geen luxe. Maar wat is er aan de hand? Mannen klooien. Ze spelen eerder een rol, meerdere vaak, dan dat ze een echt leven hebben.

Waarom? Wij mannen leerden nooit volwassen te worden, zoals vrouwen dat wel leerden, betoogt Nathan. Daardoor weten we niet waar we voor staan, hoe we het beste met onszelf en anderen moeten omgaan en wat we nou eigenlijk echt willen. En dat is jammer, zonde, en soms gevaarlijk.

In Nederland brengen ruim twee keer zoveel mannen als vrouwen zichzelf om het leven. Maar vrouwen zijn twee keer zo vaak depressief. Hoewel het een niet per se met het ander te maken heeft, lijkt de correlatie helder: mannen zoeken geen hulp. Als ze al weten dat het nodig is. In dit boek onderzoekt Nathan waar het misging bij David en bij negen andere lotgenoten, onder meer door met hun weduwes te praten.
Naar aanleiding daarvan stelt hij nieuwe, maar essentiële vragen. Zoals: Weet je zeker dat je vader van je hield? Wat of wie helpt jou als je het zwaar hebt? En de belangrijkste: denk je dat je faalt?
Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Laatste editie
01 september 2017
ISBN
9789038802480 , 9789038802497
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 6 4 7 3 7 2 2 1 0

Artikelen over Man o man

Moving targets: met de billen bloot
11 december 2017 17 reacties
7 non-fictie boeken die de lezer raken
06 december 2017 9 reacties
Zo Zondag #33: Nathan Vos
10 september 2017
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Boekensalon met Nathan Vos over 'Man o man'
28 november 2017 Hebban Agenda
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

het kan je overkomen

door: Ceefem 1 like
Naar aanleiding van de zelfdoding van zijn broer, gaat de schrijver, zelf journalist, op onderzoek uit, waarom iemand tot deze daad komt. Had hij iets kunnen doen om de zelfdoding van zijn broer te voorkomen? Uit zijn onderzoek blijkt dat meer mannen dan vrouwen tot zelfdoding komen. Hij kijkt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook