Mien

11

Artikelen 1 Gespot 1

Mien van Bree weet al jong dat ze anders is dan haar leeftijdgenootjes. Ze heeft grote dromen: ze wil kampioene worden op de fiets. Omdat Nederland maar niet kan wennen aan de vrouw in de sport verhuist Mien naar België, waar ze de ereplaatsen aaneenrijgt en met haar grote liefde een café uitbaat. In 1938 maakt Mien haar droom waar: ze wordt de eerste Nederlandse wereldkampioene wielrennen. Toch keert ze in augustus 1940 terug naar haar geboortedorp Loosduinen: haar ernstig zieke moeder heeft dringend zorg nodig. Mien probeert haar oude leven te vergeten, maar ze betaalt daar een hoge prijs voor.

Mien  is het meeslepende verhaal van een eigenzinnige vrouw die de conventies aan haar laars lapte. Tegelijk vertelt het de verbijsterende geschiedenis van de vrouwensport in Nederland, waar het credo 'al zijn het atleten, 't blijven voor alles vrouwen' tot ver in de jaren tachtig gold.

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
14 april 2016
Uitgeverij
Thomas Rap
ISBN
9789400404120 , 9789400404229


Artikelen over Mien

Hebban Sterrenparade (13)
17 april 2016 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 14,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 14,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Luc Wierts Hebban Recensent

Mien: eigenzinnig en ambitieus naar de wereldtitel op de fiets

door Luc Wierts op 01-07-2016

Het verhaal van Nederlands eerste wereldkampioene wielrennen – nog voor die titel officieel werd – wordt uit de vergetelheid gehaald met de biografische roman Mien.

Op 1 juli gaat de Giro Rosa van start, de belangrijkste meerdaagse wielerkoers voor de vrouwen. Waarschijnlijk zal van de tiendaagse rittenkoers door Italië net als in de meeste voorgaande edities nauwelijks livebeeld te zien zijn, al...


Lezersrecensies (1)

Pakkend en invoelbaar!

door: Genietende Lezer 1 like
De geschiedenis van de vrouwensport in Nederland heeft een belangrijke plaats in dit boek, soms met verbijstering gelezen hoe hier tegenaan gekeken werd, eigenlijk nog maar zo kort geleden. Toch is ”Mien” meer dan een boek over wielrennen. Ook de positie van vrouwen in het algemeen komt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic