Advertentie
Mien
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 8 3 5 2 0 1 0
Volkskrant:
AD:

Mien

15

Gelezen 18 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 3
Non-fictie Artikelen 1 Newsroom 1   Topics 0

Mien van Bree weet al jong dat ze anders is dan haar leeftijdgenootjes. Ze heeft grote dromen: ze wil kampioene worden op de fiets. Omdat Nederland maar niet kan wennen aan de vrouw in de sport verhuist Mien naar België, waar ze de ereplaatsen aaneenrijgt en met haar grote liefde een café uitbaat. In 1938 maakt Mien haar droom waar: ze wordt de eerste Nederlandse wereldkampioene wielrennen. Toch keert ze in augustus 1940 terug naar haar geboortedorp Loosduinen: haar ernstig zieke moeder heeft dringend zorg nodig. Mien probeert haar oude leven te vergeten, maar ze betaalt daar een hoge prijs voor.

Mien  is het meeslepende verhaal van een eigenzinnige vrouw die de conventies aan haar laars lapte. Tegelijk vertelt het de verbijsterende geschiedenis van de vrouwensport in Nederland, waar het credo 'al zijn het atleten, 't blijven voor alles vrouwen' tot ver in de jaren tachtig gold.

+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sportbiografieen
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Thomas Rap
Eerste editie
14 april 2016
Laatste editie
14 april 2016
ISBN
9789400404120 , 9789400404229


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Mien: eigenzinnig en ambitieus naar de wereldtitel op de fiets

door: Luc Wierts 2 reacties 1 like

Het verhaal van Nederlands eerste wereldkampioene wielrennen – nog voor die titel officieel werd – wordt uit de vergetelheid gehaald met de biografische roman Mien.

Op 1 juli gaat de Giro Rosa van start, de belangrijkste meerdaagse wielerkoers voor de vrouwen. Waarschijnlijk zal van de tiendaagse...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mien

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken