Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 20 4 26 3 18 2 1 1 0

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog

65

Gelezen 63 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 102 Favoriet 11 Recensies 11
Young adult Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

Voor: Jess heeft haar vader al meer dan tien jaar niet gezien. Hij overleeft op eigen houtje ergens in de natuur, ver van de maatschappij verwijderd. Maar nadat haar moeder omkwam bij een auto-ongeluk waarbij ze zelf gewond raakte, werd Jess gedwongen om naar zijn hut in de afgelegen wildernis van Canada te verhuizen. Net als Jess hem beter leert kennen, duikt een geheim uit zijn verleden op dat hij met de dood moet bekopen. Jess blijft alleen achter.

Na: Met alleen haar vaders hond als gezelschap moet Jess op zoek naar voedsel. Ze moet jagen, een onder komen bouwen en zorgen dat ze warm blijft. Op sommige dagen voelt het alsof de wildernis zich tegen haar keert en haar wil vernietigen, maar dan blijkt ze sterker dan zelfs zij had gedacht. Jess zal dit overleven. Ze moet wel. Ze weet wie haar vader vermoord heeft… en nu is ze uit op wraak.

De drang om te overleven en wraak te nemen op degene die haar vader vermoordde staan centraal in dit ongelooflijk spannende verhaal dat zich afspeelt in de onverbiddelijke wildernis. Het boek doet denken aan Cheryl Strayeds Wild en The Revenant.

- Zoek beschutting - Zoek water - Maak vuur - NEEM WRAAK

Dit verhaal kent twee beginpunten. Een daarvan is op een landingsbaan in Alaska. Het andere is aan de oever van een meer, waar de regen als mist op me neerdaalt, terwijl de houten resten van de hut nog nasmeulen. Ik zal je beide versies vertellen: wat er gebeurde voordat mijn vader stierf, en wat er daarna gebeurde. En als ik daarmee klaar ben, of te zwak ben om nog door te schrijven, dan zal ik dit notitieboek achterlaten op de plek waar de hut heeft gestaan. Mocht iemand ons, of mij, ooit komen zoeken, wie weet vinden ze mijn verhaal.

+


Genre
Young Adult
Fictie 15+
Vertaald door
Sandra C. Hessels
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Karakter Uitgevers B.V.
Eerste editie
24 juni 2019
Laatste editie
24 juni 2019
ISBN
9789045216959 , 9789045217055
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Hebban lezer
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (11)

Keuze van de redactie
Evy De Brabander Hebban Recensent

Afzondering, angst en overleven

door: Evy De Brabander 1 reactie

Jess Cooper komt terecht bij haar vader in Alaska, waar hij officieel woont, maar eigenlijk leeft hij op een afgelegen plek in de bossen van Canada. Jess is nog herstellende van het auto-ongeluk waarbij haar moeder is omgekomen en heeft moeite om zich met haar nog kreupele been aan te passen aan de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken