Mocro maffia

,

104

Artikelen 12 Gespot 1 Lijsten 3 Spots 1
'IEDEREEN IN DIT CONFLICT WORDT GELIQUIDEERD'

GELD, AMBITIE, HOOGMOED EN VERRAAD IN DE ONDERWERELD

Een paar jaar geleden trokken ze gezamenlijk door het land om juweliers te beroven, nu vermoorden ze elkaar met zware wapens in de strijd om cocaïnemiljoenen. Niet alleen in Amsterdam, maar door heel Nederland en zelfs tot in België en Marokko is het oorlog. Maar wie staan er nu precies tegenover elkaar en waarom?

MOCRO MAFFIA vertelt het inside-verhaal over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen. Een verhaal over geld, ambitie, hoogmoed en verraad.

Hij hoort achter hem hoe de moordenaars blijven schieten op Said. Rida rent door. Hij moet overgeven. Het spuug op zijn gezicht en zijn kleren is geen reden om in te houden. Hij blijft rennen. In de verte klinken nog een paar schoten. Ze hebben Said van dichtbij afgemaakt.

WOUTER LAUMANS is journalist en schrijft onder meer voor Panorama en Nieuwe Revu. MARIJN SCHRIJVER is journalist en schrijft voor AT5 en Nieuwe Revu, eerder deed hij dat voor De Pers.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Laatste editie
28 mei 2015
Uitgeverij
Lebowski Publishers
ISBN
9789048828036 , 9789048819348 , 9789048819355


Artikelen over Mocro maffia

De beste true crime van eigen bodem
07 januari 2016 10 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Niceprice Boeken / True Crime
15 mei 2015
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 9,99 Bestel het ebook bij Libris voor 8,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 9,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 8,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (6)

Coke, je bent hoe dan ook al dan niet even van deze wereld.

door: FaMo 1 like
‘IEDEREEN IN DIT CONFLICT WORDT GELIQUIDEERD’, luidt de citaat bovenop de achterflap. Een kortere samenvatting kan je niet krijgen. Met het boek Mocro Maffia ben je binnen de 285 pagina’s helemaal up to date met alle gekende feiten wat betreft de onderwereld waarin geld, ambitie, hoogmoed en...
ebook

Realistisch

door: F.Doğaner 1 like
Het is voor mij een serieus boek. Ik kan het niet nemen als entertainment om even zomaar weg te lezen. Het laat me wel stilstaan bij het feit dat zulke heftige situaties ook voorkomen in Nederland, en al helemaal in de moslimgemeenschap waar het ten strengste verboden is om elkaar neer te knallen....

Niks nieuws onder de Marokkaanse zon

door: Jack Schlimazlnik 2 likes
Mocro Maffia gaat over een moderne bende-oorlog, de bendes bestaan in dit geval voornamelijk uit Marokkaanse jongeren uit Amsterdam Bos & Lommer en De Baarsjes. Het belooft een inside-verhaal te zijn, maar dat is het niet: nergens wordt gesproken met de direct betrokkenen (wat overigens lastig is,...

Flauw

door: Tompie33 1 like
Vind er niets aan. Elk nieuw hoofdstuk begint met samenvatting van vorige. Boek springt ook van de hak op de tak.

Mocromaffia: jong en extreem gewelddadig

door: veravb 1 like
Boek gaat over een afrekening in het criminele milieu. Hoofdrolspelers zijn vooral marokkaanse jongeren die niet op een gewone manier geld willen verdienen, maar gaan voor snelgeld. Daarbij schuwen ze het gebruik van geweld en zware wapens niet. Het zijn ook allemaal jonge mannen. Het viel me op...

mocro maffia

door: gert jan scholten 1 like
top boek over hedendaagse vooral marrokaanse onderwereld in amsterdam, in een keer uitgelezen een must have voor true crime fans!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic