Nemesis - De slag om Rio

3

Artikelen 2

In Nemesis vertelt misdaadjournalist Misha Glenny het verhaal van Nem, de grootste drugsbaas van Brazilië. Rio de Janeiro, 10 november 2011.

Met veel machtsvertoon verricht een eenheid van de Batalhão de Polícia de Choque een arrestatie. Het gaat om Antônio Francisco Bonfim Lopes, beter bekend als Nem, de ‘koning’ van Rocinha, de grootste favela van het land. Met de aanhouding van de meest gezochte man van Brazilië willen de autoriteiten het signaal afgeven dat de criminaliteit onder controle is, en het land klaar is voor het WK van 2014 en de Olympische Spelen van 2016. Nemesis is een boek over Nems jeugd, zijn noodgedwongen keuze voor het foute pad, zijn rise to fame en zijn neergang. Wie dit pad volgt, kijkt voorgoed met andere ogen naar de sloppenwijken en de stranden van Rio. Terwijl Brazilië internationaal gezien steeds meer als een wereldmacht wordt beschouwd, vindt in het land zelf een constante strijd om de macht plaats. De katholieke en evangelische kerk wedijveren om de meeste zielen en de militaire en civiele politie kijken op elkaar neer, terwijl gangs strijden om controle over de cocaïnehandel.

Via het verhaal van Nem krijgt de lezer een buitengewoon inkijkje in de onderwereld van dit Zuid-Amerikaanse land en hoe deze verweven is met de bovenwereld. In een verhaal vol corruptie, armoede, misdaad, geweld en seks wordt ons een glimp gegund van hoe het er echt aan toe gaat in Rio. Roberto Saviano, auteur van Gomorrah, schreef over Nemesis: ‘Breaking bad meets City of God’

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
25 februari 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026327445 , 9789026333903


Artikelen over Nemesis - De slag om Rio

Hebban Sterrenparade (29)
07 augustus 2016 2 likes
Hebban Sterrenparade (16)
08 mei 2016 2 likes
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Beangstigend actueel

door Mads Bruynesteyn op 15-03-2016

In Nemesis: de slag om Rio wordt het verhaal van Nem verteld. Nem, oftewel Antônio Francisco Bonfim Lopes, was tot zijn arrestatie in november 2011 de meest gezochte man van Rio de Janeiro, misschien wel van heel Brazilië. Hij was de grote baas, de drugskoning van Rocinha, de grootste favela van het land. Misdaadjournalist Misha Glenny zocht Nem diverse keren op in Campo Grando, een van de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic