Nikolski

4

Voorjaar 1989. Noah, Joyce en de verteller verlaten hun ver afgelegen woonplaatsen. Een onbepaald verlangen stuurt ze op reis en voert ze langs vele omwegen naar Montréal. Daar nemen ze hun levens in eigen hand. Gestrande liefdes, vermiste familieleden, tegenslagen en ingewikkelde stambomen, het brengt ze niet meer van de wijs. Dat ze verre verwanten van elkaar zijn ontdekken ze nooit, al ontmoeten ze elkaar voortdurend. Noah fietst Joyce voorbij en huurt een kamer boven de viswinkel waar zij werkt. Joyce leent een boek van de verteller, dat de vriendin van Noah in diens boekwinkel is vergeten. Een onbeheersbare symmetrie lijkt deze levens te leiden en uiteindelijk... uiteindelijk raken ze alle drie op koers. Met flair, humor en fantasie verbindt Dickner moeiteloos door afval geobsedeerde archeologen, ouderwetse én moderne piraten, zeemonsters, een Commodore 64, een eigenaardig boek zonder omslag en een kompas waarvan de naald hardnekkig naar de kleine plaats Nikolski blijft wijzen. Nicolas Dickner is het nieuwe schrijftalent van Canada. De Franse editie van Nikolski werd overladen met prijzen; de Engelse uitgave wordt door Knopf Canada gelanceerd als het boek van ‘The New Face of Fiction 2008’.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Karina van Santen
Laatste editie
19 mei 2008
Uitgeverij
Ailantus
ISBN
9789089530226 , 9789089530035
Advertentie

Lezersrecensies (1)

subtiel en creatief

door: gretige lezer 1 like
Het verhaal is pakkend. Telkens kwam de vraag naar boven of de personages elkaar wel of niet en in welke mate elkaar zouden gaan ontmoeten. Via een familieband met elkaar verbonden, maar zonder dat zij dit van elkaar weten. Alle drie wel op hun eigen manier zoekende. Via elk van hen informatie...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic