Nimona

45

Lijsten 1 Spots 1 Top25's 3

Nimona is een impulsieve jonge shapeshifter met een talent voor schurkenstreken, die zich besluit op te dringen als sidekick aan superschurk Lord Ballister Blackheart, zodat ze samen zijn snode plannen naar een hoger niveau kunnen tillen.

Hun missie: bewijzen dat Sir Ambrosius Goldenloin en zijn collega’s van het Institution of Law Enforcement and Heroics niet de helden zijn die ze pretenderen te zijn. Als hun streken escaleren in een gevaarlijk gevecht, realiseert Lord Blackheart zich dat Nimona’s gave net zo duister en mysterieus is als haar verleden. En dat haar wilde, onvoorspelbare kant misschien wel gevaarlijker is voor zichzelf dan hij wil toegeven.

Dit en meer vind je in deze briljante graphic novel van Noelle Stevenson, die al je verwachtingen over het genre omverschopt.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Nimona
Genre
Young Adult
Aantal pagina’s
266
Laatste editie
28 mei 2016
Uitgeverij
Blossom Books
ISBN
9789020676112 , 9789020633344


Door lezers

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €18,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

Heldin met een duister kantje

door Koen Driessens op 03-07-2016

Een pretentieloos fantasy-meets-scifi-strip van 256 pagina’s over de strijd tussen goed en kwaad en over vriendschap, dat is het vlotte, onconventionele en humoristische Nimona in een notendop. Inventief en magisch avontuurlijk als de Amulet-fantasyreeks van Kazu Kibuishi, met in stijl en komische timing ook gelijkenissen met de Donjon-reeks van Sfar & Trondheim.

Als fervente cosplayer en studente...


Lezersrecensies (2)

Nimona, je bent het waard om te onthouden!

door: Justreadbooksandenjoy 1 like
Nimona, je lag al een tijd 'vergeten' in mijn boekenkast. Toen kwam daar de Hebban week van het vergeten boek en zie daar, Nimona schoot mij te binnen. Netjes veegde ik wat stofjes van je kaft (ahum) en begon te lezen. Ik ontdekte dat jij Nimona een shapeshifter bent die zich als sidekick aanmeldt...

Geweldige graphic novel!

door: Fleurinexx 1 reactie 1 like
Ik had nog nooit een graphic novel gelezen dus ik wist niet wat ik kon verwachten. Naja, ik had verwacht dat het gewoon een standaard strip zou zijn, maar het was veel meer. Je maakt kennis met Nimona die de sidekick van Ballister Zwarthart wilt worden. Na wat getwijfel stemt hij hiermee in maar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic