Oker

25

Ik weet niet waarom ik doe wat ik nu doe, waarom ik wil wat ik nu wil. Ik weet alleen dat ik, nu het vaststaat dat je me nooit meer zal zien of zal spreken, het nodig vind dat je me kent. Daarom krijg je hier in deze ordinaire enveloppe mijn memoires, mijn versie van de feiten. Ik zal nooit weten of je de moeite hebt genomen om ze te lezen, of ik de moeite was, of ik je ooit of even heb kunnen boeien. Hoe dan ook, wanneer je dit leest, zal ik verdwenen zijn.

An Janssens kreeg de meest banale naam ter wereld, alsof haar ouders haar bij voorbaat hadden opgegeven. Ze groeit op in de schaduw van haar extraverte broer Rutger. Hun vader vertrekt op een dag 'naar Engeland' en laat een verbitterde weduwe achter, wat de band tussen broer en zus alleen maar versterkt. De twee worden onafscheidelijk, al is hun verhouding duidelijk bepaald. Rutger leidt, An volgt. Op een dag stelt Rutger haar voor aan zijn vriend Hasse, die toevallig iedere dag dezelfde trein neemt. Vanaf dan is niets meer zoals het was.

Oker is een hartverwarmende roman over vriendschap, verlies en diep verlangen dat uiteindelijk alles verteert.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
23 november 2017
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089246035 , 9789089246202

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (2)

Debuut met losse eindjes

door: Lies DK 1 like
In Oker van Ellen Verstrepen richt hoofdpersonage An zich tot Hasse, die ze leert kennen via haar broer Rutger en op wie ze hopeloos verliefd wordt tijdens hun dagelijkse pendelritjes. In haar brief aan hem vertelt An over haar leven, de (soms moeilijke) relatie met haar ouders en haar broer, én...

4,5/5* Een verrassend debuut!

door: Mieke Schepens 2 likes
Na een korte proloog die de nieuwsgierigheid prikkelt, lees je in niet te lange hoofdstukken over An Janssens. Je leest over haar verleden, haar gedachten, haar toekomstverwachtingen, haar liefde en vooral over haar teleurstellingen. De auteur weet het verhaal langzaamaan op te bouwen tot een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic