Advertentie
Onruststokers

Onruststokers

19
Gelezen 23 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 14 Favoriet 2 Recensies 4
Young adult Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 4   Topics 0

Alena heeft haar moeder nooit gekend. Ze woont bij haar halfbroer Danny en zijn vriend Nick, die een onafhankelijke politieke koffiebar runt - de plek op de wereld waar Alena het liefste is. Als Alena erachter probeert te komen wie haar moeder eigenlijk was, probeert haar broer haar onderzoek op alle manieren te dwarsbomen.

Haar veilige leven begint steeds heviger op zijn grondvesten te schudden wanneer een aanslagpleger bommen legt in supermarkten in haar buurt, de boekwinkel wordt aangevallen en ze meer over haar moeder te weten komt. Heeft Danny gelijk als hij haar tegen de werkelijkheid wil beschermen?

Catherine Barter gaf les in Amerikaanse literatuur en promoveerde op de jeugdboekenschrijver Sherman Alexie. Ze is mededirecteur van de oudste onafhankelijke 'radicale' boekwinkel in Londen, Housmans. Onruststokers is haar eerste jeugdroman.

Genre
Young Adult
Fictie 15+
Uitgeverij
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Laatste editie
01 november 2017
ISBN
9789047709350
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 5 4 5 3 5 2 4 1 0

Artikelen over Onruststokers

  Meer artikelen

Door lezers

Liefde voor YA / YA-alfabet: O
09 april 2018 10 reacties
Liefde voor YA / Gelezen in november
30 november 2017 4 reacties
Liefde voor YA / Reading Challenge 2017: Hoe ver zijn wij?
14 november 2017 1 reactie
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Soms is een geheim groter dan de waarheid

door: Elise Hermans

Onruststokers is de eerste roman van Catherine Barter, een Britse schrijfster met een passie voor Amerikaanse literatuur. Naast het schrijven is ze medemanager van een boekenwinkel in Londen. En hoewel ze een grote fan is van horrorfilms, is Onruststokers geen horrorverhaal.  

De vijftienjarige...

Merel Kuitert Hebban Recensent

Teleurstellend gemis van actie

door: Merel Kuitert 1 like
De flaptekst van het boek intrigeerde me. Het boek gaat over een meisje die haar moeder nooit gekend heeft en samenwoont met haar broer en zijn vriend. Wanneer ze op zoek wil gaan naar wie haar moeder eigenlijk was, lijkt haar broer haar te dwarsbomen. Daarnaast is er nog een mysterieuze...

Mooi geschreven maar dat is ook alles

door: Knihalibro 1 like
Er is bijna meer aandacht besteed aan de cover dan het verhaal. De schrijfstijl is dik oké: het leest vlot en de zinnen zijn niet te moeilijk. Maar het voelt alsof de schrijfster een begin en een 'verrassend' einde heeft bedacht en dan iets ertussenin heeft verzonnen om het op een boek te doen...

Waar was de onrust?

door: Audrey 1 like
Onruststokers is een boek waar ik al van had gehoord (op YALC deze zomer), maar eigenlijk links had laten liggen omdat de beschrijving me niet aanstond. Maar toen werd ik door Hebban gevraagd voor een Hot-or-Not van het boek en toen kon ik de verleiding niet weerstaan. Ik stap eens graag uit mijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook