Opstand

6

Artikelen 1 Lijsten 1
Epische jeugdroman over de strijd van Willem van Oranje
Lees over een man die geschiedenis schreef, over zijn dochter en haar grote liefde en over hoe de 'Opstand' hun leven bepaalde. Mayke groeit op in de schaduw van haar vader Willem. Ze volgt het politieke schouwtoneel van een afstandje. Maar op een dag wordt haar wereld overhoop gehaald door Filip van Hohenlohe, een jonge graaf die ze aan het hof ontmoet. Het is het begin van een lange relatie tegen de achtergrond van de politieke onrust in de 16de eeuw. Mayke en Filip belichten allebei een andere kant van Willem van Oranje. Mayke heeft oog voor zijn persoonlijke kant, terwijl Filip zijn politieke kant belicht. Samen schetsen ze een rijkgeschakeerd beeld van Nederlands Vader des Vaderlands.
Verschenen in
Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
14 november 2015
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789401429665


Artikelen over Opstand

De 7 veelbelovende YA-titels van oktober
30 september 2015 3 likes
  Meer artikelen

Hebban recensie

    Marloes Hebban Recensent

Maykes opstand mist wauw-factor

door Marloes op 18-01-2016

Willem van Oranje, vader des vaderlands, heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Diverse verhalen bevatten de Nederlandse Opstand als decor voor een spannend oorlogsverhaal. Agave Kruijssen kiest in Opstand een ander pad. Zij geeft aan de gevolgen van de Opstand voor Willems persoonlijke leven te willen belichten en kiest voor haar boek het liefdesverhaal tussen Willems...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic