Pandora pockets Het strand

11

ALEX GARLAND
HET STRAND
Richard trekt door Thailand. Op een avond hoort hij over het geheime strand, een nirwana voor de jonge rugzaktoerist op zoek naar avontuur, seks en de ultieme vakantie. Dit paradijs bevindt zich ergens op een van de kleine eilanden die Thailand omringen, onvindbaar voor buitenstaanders. De volgende dag vindt Richard een kaart met routebeschrijving op zijn deur: de man die de kaart daar heeft bevestigd, heeft vervolgens zijn polsen doorgeneden.
Zo begint voor Richard een tocht naar dit onbekende Thailand. Hij vindt het paradijs bij een selecte germeenschap die vreedzaam left in het Shargri la witte stranden, kleurrijke koraalriffen en akkers vol met drugs. Maar ook in het paradijs is niet alles perfect, en al snel verschijnen de eerste barten in het plaatje.
ALEX GARLAND (1970) WERD IN EEN KLAP BEROEMO TOEN ZIJN ROMAN WERD VERFILMD MET IN DE HOOFDROL LEONARDO DICAPRIO HET STRAND IS ZIJN DEBUUTROMAN, VERDER VERSCHENEN IN HET NEDERLANDS DE TESSARACT EN IN COMA.
‘Fascinerend.’ DE VOLKSKRANT
‘Het strand is verfrissend, snel, pakkend en intelligent geschreven een Lord of the Flies voor de generatie X. Het heeft alle kenmerken van een cultklassieger.' NICK HORNBY
‘Alex Garland schrijft een nieuw soort avonturenroman. Zijn stijl is verrader lijk eenvoudig maar daardoor des te pakkender. Het strand neemt je te grazen als dat tweede pilletje acid dat je nam toen je abusievelijk dacht dat het eerste geen effect had.’ DOUGLAS RUSHKOFF
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
16 december 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025419912 , 9789025422424 , 9789047103011
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic