Proefjesboek

3

Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 2

Met een voorwoord van Robbert Dijkgraaf. 'Dat je zelf dingen kunt uitproberen en over dingen kunt nadenken is de beste uitvinding die de mens ooit heeft gedaan. Zo gauw je daaraan begint, is er geen stoppen aan: je blijft onderzoeken en puzzelen. ... Dit boek helpt je op avontuur te gaan en de wereld op eigen houtje te verkennen.' - Uit het voorwoord van Robbert Dijkgraaf Met het Proefjesboek maken kinderen vanaf 8 jaar kennis met natuurkunde, scheikunde en biologie. Kinderen worden vanzelf onderzoekers - zonder gevaar voor eigen leven! * Hoe krijg je een gekookt ei in een fles? * Kun je een vierkante zeepbel maken? * Hoe schrijf je een geheim bericht met melk? * Kun je kleuren zien die er niet zijn? Je kunt alle 65 proefjes uit dit boek doen met heel gewone huis-tuin-en-keukenspullen. Bij ieder proefje staan vragen die je eerst laten nadenken: Wat denk je dat er zal gebeuren? En waarom? Daarna volgt de uitleg. Eerst eenvoudig en beknopt voor 8-12 jaar en dan uitgebreider voor 12 jaar en ouder. Het Proefjesboek komt voort uit proefjes.nl, de website die Robbert Dijkgraaf in 2004 heeft opgericht om kinderen kennis te laten maken met wetenschap en techniek.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Jeugd & Kind (non-fictie)
Laatste editie
01 augustus 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057124518


Artikelen over Proefjesboek

Do try this at home
10 oktober 2015 1 like
  Meer artikelen


Door lezers

Jeugdliteratuur Club / Tips voor thuisblijvers: proefjes en techniek
27 juli 2018 2 reacties
Jeugdliteratuur Club / Lees je wijs! Wetenschapboeken
03 juli 2018 6 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

Leuke en spannende proefjes om zelf te doen

door Con op 10-10-2015

De Kinderboekenweek 2015, met als thema ‘Raar maar waar’, biedt kinderen de gelegenheid aan de slag te gaan met ontdekkingen en techniek. Het proefjesboek, samengesteld door Arno Verweij, past uitstekend bij het thema, want het boek nodigt kinderen uit om zelf proefjes te doen.

De proefjes zijn overigens afkomstig van de website Proefjes.nl. Deze bestaat al sinds 2004 en is opgezet door Robbert...


Lezersrecensies (1)

Zo is natuur- en scheikunde voor iedereen leuk

door: rbbrleest 1 like
Als er één doeboek is dat ik met plezier wil aanraden is het deze: Proefjesboek van Arno Verweij. In het voorwoord van Robbert Dijkgraaf lees ik wat ik inmiddels ook zie in groep 7: er is niets mooiers dan met je eigen ogen zien hoe iets werkt. In dit boek uit 2015 (en ja het is nog leverbaar)...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic