Advertentie
460749
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 25 4 39 3 38 2 8 1 2

Slapende reuzen

112

Gelezen 122 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 136 Favoriet 5 Recensies 16
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 6   Topics 0

We zijn niet alleen...
Voor de lezers van The Martian en Dark Matter

Als Rose Franklin op haar nieuwe fietsje vlak bij haar huis in Deadwood, South Dakota rijdt, valt ze plotseling in een enorm gat in de aarde. Ze komt bij op de bodem van een nagenoeg perfect vierkante kuil, waarvan de muren vol staan met ingewikkelde graveringen die licht geven en lijken te pulseren. Maar de brandweermannen die haar komen redden, staren naar een nog vreemder schouwspel: een klein, geschrokken meisje in de palm van een reusachtige metalen hand.
Zeventien jaar later is het mysterie van dit bizarre artefact nog altijd onopgelost; de oorsprong, de maker en het doel zijn onbekend. Uitkomsten van de koolstofdatering tarten elk geloof, het leger schrijft het ene na het andere topgeheime rapport maar lijkt het nergens over eens te kunnen worden, theorieën worden verzonnen en nagenoeg onmiddellijk weer verworpen. Als men geen oplossingen vindt, begint met langzaam zijn belangstelling voor dit schijnbaar onoplosbare raadsel te verliezen.

Maar sommigen kunnen niet stoppen met zoeken naar antwoorden.
Rose Franklin is inmiddels een hoogopgeleide natuurkundige die een topgeheim team leidt om het mysterie van de gigantische hand te ontrafelen. Samen met haar collega's wordt ze aangestuurd door een naamloze man wiens macht en functie net zo mysterieus zijn als de herkomst van het object. Duidelijk is dat Rose en haar onderzoekers op het punt staan de meest merkwaardige ontdekking in de geschiedenis te ontrafelen, en de betekenis ervan voor de mensheid bloot te leggen. Maar als de stukjes van de puzzel eenmaal op hun plaats liggen, zal het resultaat dan juist een middel voor eeuwige vrede of een wapen voor massavernietiging blijken te zijn?

+


Genre
Thrillers & Spanning , Sciencefiction & Fantasy
Science fiction
Thriller
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Eerste editie
15 mei 2017
Laatste editie
29 mei 2017
ISBN
9789045213118 , 9789045213217
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (16)

Keuze van de redactie
Anne-Claire Verham Hebban Recensent

Intelligente thriller

door: Anne-Claire Verham 2 reacties 2 likes

‘We zijn niet alleen…’, zo luidt de aankondiging op de kaft van Slapende reuzen, het debuut van de Canadese auteur Sylvain Neuvel. Daarmee is het duidelijk dat dit boek draait om de ontdekking van buitenaards leven en de impact die dat zal hebben op de mensheid. Maar dat is niet het enige...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Slapende reuzen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken