Advertentie
Solo

Solo

12
Gelezen 9 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0
Solo van Luna Zegers is een uniek en persoonlijk verhaal over een Nederlandse vrouw die haar stem vindt in de Spaanse flamencomuziek. Luna Zegers studeerde in 2015 als eerste niet-Spaanse af aan de opleiding flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium ESMUC is in Barcelona. In 2016 verschijnt haar eerste cd Entre dos mundos.

Lonneke wordt geboren in het Brabantse Overloon en groeit op in een liefdevol gezin. Maar dan, in haar eindexamenjaar, overlijdt haar vader aan een zeldzame erfelijke hersenafwijking. Niet veel later blijkt haar zus Marieke aan dezelfde ziekte te lijden, ook zij komt te overlijden. Ruim twee jaar daarna sterft haar moeder onverwacht aan kanker. Radeloos van verdriet zondert Lonneke zich af, alle therapieën ten spijt. Pas als ze op reis door India bij toeval kennismaakt met de Spaanse flamencomuziek, weet ze hoe ze uiting kan geven aan haar grote verdriet. Lonneke wordt Luna en studeert als eerste buitenlander ooit af aan het prestigieuze conservatorium van Barcelona. Als flamencozangeres vindt ze een stem om haar bitterzoete levenslied aan te heffen.
Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
20 november 2017
ISBN
9789026339196 , 9789026339202
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 4 4 3 3 3 2 2 1 0

Artikelen over Solo

7 non-fictie boeken die de lezer raken
06 december 2017 9 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

4,5/5* Indrukwekkend en eerlijk!

door: Mieke Schepens 1 like
Nadat ik de laatste woorden in het boek gelezen heb, ben ik meteen gaan luisteren naar haar eerste album 'Entre dos mundos' (vertaling: tussen twee werelden). Ik spreek geen Spaans, maar kon zeker de emoties voelen die uit deze flamenco spraken. De autobiografie van Luna Zegers is een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook