Turkenliefje

Turkenliefje

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Lydia Rood
Turkenliefje

Turkenliefde is de nieuwe historische roman van Lydia Rood over een onmogelijke liefde van een Nederland meisje in Algiers ten tijde van de Republiek. Voor de lezers van Simone van der Vlugt en Suzanne Wouda.

Jacomijn Stout is dertig jaar oud en woont in Rotterdam als haar vader haar onverwachts aan een onbekende belooft: de drukker Simon de Vries. Omdat haar vader op sterven ligt, belooft ze met Simon te zullen trouwen, ook al kan Jacomijn haar grote liefde niet vergeten. Als jong meisje werd het schip waarmee het gezin naar Suriname zou emigreren gekaapt door Barbarijse zeerovers; in Algiers werd Jacomijn als slavin verliefd op een kaperkapitein, met wie ze destijds bijna was getrouwd.`

Het verleden haalt haar in als er een ‘Turk’ voor de deur staat met een brief van haar vroegere geliefde. Simon zit er niet op te wachten om te trouwen met een ‘Turkenliefje’. Jacomijn zelf wil maar één ding: terug naar Mahomet. Lydia Rood schetst in Turkenliefje een levendig beeld van de gevaren op zee, het leven achter de gevels van het zeventiende-eeuwse Algiers en het harde bestaan in de Republiek, dat opkrabbelt na het rampjaar 1672.

Lydia Rood (1957) is één van Nederlands bekendste schrijfsters. Van haar hand verschenen niet alleen jeugdboeken, maar ook thrillers, romans en theaterproducties. Voor haar jeugdboeken ontving ze onder andere een Vlag en Wimpel en een Zilveren Griffel. Twee van haar thrillers werden genomineerd voor de Gouden Strop.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
28 juni 2019
ISBN
9789026342929
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie