De veertig van Heytze

5

De veertig van Heytze is de ultieme keuze uit de wagonladingen aan po?zie die Ingmar Heytze gelezen heeft. Het zijn gedichten die volgens de dichter `soms zo mooi zijn dat ik weet dat ik het nooit zal kunnen, soms zo vreemd dat het me uitdaagt om zelf zoiets te proberen, soms zo herkenbaar dat ik bijna vergeet dat ik het niet zelf heb geschreven . Bij elk opgenomen gedicht schreef Heytze een toelichting, waarin hij vertelt hoe het betreffende gedicht in zijn hoofd weerkaatst. Is po?zie ondoorgrondelijk? Niet als Ingmar Heytze je gids is en zijn aanstekelijke blik met je deelt. Ingmar Heytze publiceerde tien dichtbundels, drie dagboeken en een bundel miniaturen. In 2008 ontving hij de C.C.S. Croneprijs voor zijn gehele oeuvre.

Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
21 januari 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057596940

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Frankenstein

door: André van Dijk 1 like
Het ongrijpbare van poëzie is voor veel mensen een hoge drempel om er zelfs ook maar aan te beginnen. Moeilijk en verwarrend, het levert meer vragen op dan antwoorden, de vaagheid is zelfs ergerniswekkend te noemen. Juist dan wordt het tijd voor deze jukebox van Ingmar Heytze waarin hij veertig...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic