Victoria

Victoria

4
Rank 504 Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 4
Spots 2   Topics 0
De laatste jaren is een stroom aan nieuwe boeken over de Engelse koningin Victoria verschenen, ook in Nederland. Maar echt bekend bij het grote publiek werd ze hier door de prachtige tv-serie met Jenna Coleman in de hoofdrol.
Dit 300 pagina's dikke boek is de officiële uitgave bij de tv-serie en gaat over de jeugd van Victoria tot haar eerste jaren als koningin en haar huwelijk met Albert. Het boek is geheel in full colour uitgevoerd en staat boordevol foto's uit de serie, soms aangevuld met (echte) historische documenten, zoals brieffragmenten of de officiële uitnodiging voor het huwelijk van Victoria en Albert destijds. Veelvuldig wordt uit de dagboeken van de echte Victoria geciteerd, waardoor ze als mens dichterbij komt. Ze schreef verliefd over haar echtgenoot Albert, maar ook over haar bijzondere relatie met 'Lord M' of problemen waar ze tijdens haar lange leven tegenaan liep.
De lezenswaardige teksten zijn geschreven door Helen Rappaport, historicus en gespecialiseerd in het Victoriaanse tijdperk. Daisy Goodwin, die het script schreef voor de tv-serie, leverde een voorwoord.
Achterin het boek krijgen we een glimp van de opnames van de serie, met 'behind de scenes' foto's en lezenswaardige teksten waar de filmmakers tegenaan liepen.
Seizoen drie wordt momenteel opgenomen en in het voorjaar van 2019 uitgezonden.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Uitgeverij Karmijn
Laatste editie
19 april 2019
ISBN
9789492168290
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,95
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Er was eens... / Marieke’s leesweken 19 en 20
20 mei 2019 23 reacties
Er was eens... / Recensieboek: Victoria, de jonge koningin
09 mei 2019 7 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (4)

Prachtig

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
De cover straalt al. Victoria kijkt je recht in je ogen. De vormgeving van dit boek is prachtig. Er staan veel prachtige foto’s in uit de serie, maar ook foto’s en schilderijen van de echte koningin. Haar stamboom is ook zeer duidelijk weergegeven en je merkt dat de Europese koningshuizen met...

Victoria heldin van onze tijd

door: BiancaFenna 1 like
Victoria is een geweldig mooi boek, met duidelijke taal, hele mooie foto's en illustraties. Voor iedereen met interesse in historie en het Engelse koningshuis is dit boek een echte aanrader. Het heeft een mooi voorwoord en ligt gemakkelijk in de hand.

Adembenemend kijken, lezen en koesteren

door: Tea 1 like
Dit is hét boek bij de tv-serie en wie de serie gezien heeft zal ongetwijfeld een herbeleving krijgen bij het vastpakken van het boek. Het begint al met de omslag. Een fraaie afbeelding van Jenna Coleman, die de rol speelt van Victoria, siert de cover. In prachtige kleren en kleuren en in een...

Prachtig boek

door: Marieke Scheers 1 like
Victoria de jonge koningin is het boek bij de BBC-serie geschreven door Helen Rappaport in een hele mooie uitvoering. Het boek is voorzien van dikke pagina's en met foto's uit de serie in full-colour. Helen F. Rappaport, is een Britse auteur en voormalige actrice. Ze is gespecialiseerd in het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook