Advertentie
VOS
5 10 4 12 3 7 2 2 1 0
Volkskrant:
NRC:
De Morgen:
De Standaard:

Vos

31

Gelezen 39 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 2 Recensies 5
Non-fictie Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

29 november 2014. Uit alle radio's in Vlaanderen klinkt 'Mia' van de Vlaamse band Gorki. Luc De Vos, frontman van de band en schrijver van het nummer - hun grootste hit en Vlaanderens officieuze volkslied - is plotseling overleden op 52-jarige leeftijd. Het land is in rouw.

De Vos, geboren in Gent, maar opgegroeid in Wippelgem als jongste van zeven kinderen, was een van de meest geliefde zangers van België. Hij brak in 1992 door met Gorki en scoorde meerdere toptienhits. Daarnaast was hij columnist en schrijver - hij schreef acht boeken, waaronder romans en verhalenbundels - en groeide uit tot een ware televisiepersoonlijkheid. Hij werd bewonderd om zijn levenslust, humor en intelligentie, maar achter zijn gulle lach ging ook een verlegen, onzekere man schuil die worstelde met zijn bekendheid, zijn achtergrond en ambities.

In VOS reconstrueert Leon Verdonschot het leven van Luc De Vos aan de hand van talloze interviews met (jeugd)vrienden, familieleden, muzikanten en bewonderaars en creëert daarmee een intiem portret van een getroubleerde held.

+


Genre
Kunst & Cultuur
Biografieen van musici
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Overamstel Uitgevers
Eerste editie
10 oktober 2016
Laatste editie
10 oktober 2016
ISBN
9789048831630
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (5)

Keuze van de redactie
Evy De Brabander Hebban Recensent

Veelkleurig palet van een volksheld

door: Evy De Brabander 9 reacties

Luc De Vos (1962-2014), wie kent hem niet in Vlaanderen? Als zanger en gezicht van de band Gorki werd hij erg bekend. Met name de nummers ‘Mia’ en ‘Lieve kleine piranha’ zijn gat in uw cultuur als je die als goede Vlaming niet kan meebrullen met de radio. Dat De Vos ook auteur was van verschillende...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Vos

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken