Advertentie
Vrede kun je leren

Vrede kun je leren

16
Gelezen 19 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1 Spots 1   Topics 0

Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid – en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg? Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck vragen zich af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede moet net zo vanzelfsprekend zijn als gymnastiek en lichamelijke verzorging. Dit essay pleit voor mindfulness, geweldloze communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. Zweverig? Recente wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe deze technieken werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, betere leerprestaties en wederzijds begrip. Ze verhogen de mentale hygiëne, zowel van mens als maatschappij. Als tien minuten stilzitten per dag volstaat, waarom doen we er dan decennia over om die gewoonte in te voeren?

Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
De Bezige Bij
Laatste editie
31 mei 2017
ISBN
9789023481515
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 8 3 5 2 3 1 0

Artikelen over Vrede kun je leren

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Via innerlijke vrede naar een gezondere samenleving

door: Vreemder Dan Fictie 1 like
“What’s so funny ‘bout peace, love and understanding?” Zo’n veertig jaar na Nick Lowe en Elvis Costello stellen historicus David Van Reybrouck en therapeut Thomas D’Ansembourg zich dezelfde vraag. In de nasleep van de aanslagen in Parijs en Brussel vraagt het duo zich af of meer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook