Vreemder dan je je kunt voorstellen

4

Artikelen 1

In Vreemder dan je je kunt voorstellen wordt de vorige eeuw niet zoals gebruikelijk samengevat aan de hand van geijkte thema's. In plaats daarvan heeft auteur John Higgs een aantal radicale kunstenaars, wetenschappers, genieën en gekken als gids gekozen. Via grote geesten als Albert Einstein, Sigmund Freud, Pablo Picasso en Ayn Rand laat hij zien dat de belangrijke revolutionaire ontwikkelingen in de twintigste eeuw - de relativiteitstheorie, het kubisme, de kwantummechanica, het postmodernisme en de chaostheorie - geen onbegrijpelijke, abstracte theorieën zijn, maar wegwijzers die ons naar de wereld van nu leiden.

In een meeslepende vertelling laat John Higgs wetenschap, kunst, economie, filosofie en het individualisme vloeiend in elkaar overlopen, waardoor je beter begrijpt hoe drastisch de wereld en de menselijke psyche in de afgelopen honderd jaar zijn veranderd.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
06 april 2016
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023493457 , 9789023490357


Artikelen over Vreemder dan je je kunt voorstellen

Hebban Sterrenparade (25)
10 juli 2016 3 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 19,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 19,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Einde van de omphalos

1 like
Wat John Higgs betreft is de twintigste eeuw te bestempelen als het tijdperk waarin de 'omphalos', het centrale punt, het ene perspectief, teloorging. De twintigste eeuw werd bij uitstek de eeuw van de botsende meningen, ideologieën, systemen. Maar waar ging het eigenlijk om? Wat waren (en zijn)...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic