Wat doen we met moeder

66

Spots 2

"De dokters zijn bezeten van het idee dat ik moet blijven leven. Als ik dood wil, zal ik het zelf moeten uitzoeken."
Mevrouw Van Hemert-Van Tetrode kijkt terug op een goed leven. Ze woont in een mooi huis in Berkheij en bezit een boerderijtje in Italië. Door een hartinfarct verandert ze plots in een hulpbehoevende patiënt en er ontstaat onenigheid rond haar ziekbed.
Dochter Dorien heeft spijt dat zij de niet-reanimerenwens van haar moeder niet heeft gerespecteerd. Oudste dochter Fiona eist dat de artsen alles doen om haar moeders leven te redden en zoon Alex, in Colombia, maakt zijn eigen opportunistische afweging. Als moeder naar een verpleeghuis moet, kondigt zij aan dat ze dan liever doodgaat. De kinderen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Mag moeder sterven?

Ook in haar tweede roman weet Martje van der Brug een zwaar thema op lichtvoetige wijze invoelbaar te maken. Met Wat doen we met moeder schetst zij een herkenbare hedendaagse problematiek. Tegelijkertijd geeft zij op geestige wijze een inkijkje in de wereld van de elite.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
10 mei 2017
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026333569 , 9789026333576 , 9789026338120


Door lezers

Literatuur Club / Boeken over moeders
14 mei 2017 22 reacties
Smakelijk lezen / Wat doen we met moeder – Martje van Der Brug
22 oktober 2016
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 11,00 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 11,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Prima beschouwing op maatschappelijk debat

door Susanne op 29-04-2016

“Zou dat kind daar nu echt geen idee van hebben? Zou ze echt niet snappen hoe verschrikkelijk het is om aan je laatste eindje bezig te zijn? Om op je oude dag onderworpen te zijn aan zo'n ziekenhuisregime? Om geen moment van de dag zelf te kunnen beslissen en om onmachtig te moeten wachten wat ze nu weer gaan doen?”

Mevrouw Van Hemert-Tetrode leeft een comfortabel leven in het dorpje Berkheij...


Lezersrecensies (3)

Ik mis wel wat

door: Karen 1 like
Het boek beschrijft een dame op leeftijd die na hartfalen niet meer goed opknapt. Dit gegeven maakt voor haar het leven niet meer waard om geleefd te worden, en zij uit een duidelijke doodswens. Haar leven is voltooid. het is zorgvuldig geschreven, en ik denkt dat de feiten goed kloppen, maar al...

interessante kwestie

door: Ina Cranney 1 like
Erg van deze tijd dit verhaal. Want in hoever mag je eigenlijk over je eigen leven beslissen? Hoe ver moeten dokters gaan om je leven te verlengen. En wat als je de rest van je leven niet in een zorgcentrum aan een rolstoel gekluisterd met een luier om wenst te slijten? Wat dan? Ik kan me...

Zeer actueel en schrijnend dilemma, overtuigend geschreven!

door: Patrice van Trigt 1 like
Mevrouw Van Hemert-Van Tetrode kijkt terug op een goed leven. Ze woont in een mooi huis in Berkheij en bezit een boerderijtje in Italië. Door een hartinfarct verandert ze plots in een hulpbehoevende patiënt en er ontstaat onenigheid rond haar ziekbed. Dochter Dorien heeft spijt dat zij de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic