We moeten gaan

0

Artikelen 2

De blanke boeren die vanaf 2000 door de regering-Mugabe van hun land werden verjaagd, onder wie tientallen Nederlanders, staan menigeen nog fris in het geheugen. Over de geschiedenis die hieraan voorafging is veel minder bekend.
In We moeten gaan schrijft Marnix de Bruyne over de groep Nederlanders die in de jaren vijftig naar Zuid-Rhodesië trok. Dit gebied was rijk aan enorme tabaksplantages. Uit de eerste hand hoort hij de verhalen over het bestaan in hun nieuwe land: van gevaarlijke confrontaties met guerrillero’s tot later het geweld en de intimidatie van de Mugabe-aanhangers. Ook heeft De Bruyne oog voor de andere kant van de medaille: hij krijgt een hechte band met een regeringsgetrouwe zwarte man, die nu op de boerderij woont van een verjaagde Nederlander.
We moeten gaan laat niet alleen de geschiedenis herleven, maar geeft ook een actueel beeld van Zimbabwe, waar het geweld en de intimidatie tegenover blanke boeren nog steeds doorgaat.
Marnix de Bruyne (1965) was correspondent in Zuid-Afrika voor o.a. Het Parool en BNR. Eerder verscheen van hem Het land van Soekmekaar, waarover De Standaard

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Laatste editie
20 mei 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057597503 , 9789057597626


Artikelen over We moeten gaan

Hebban Sterrenparade (24)
03 juli 2016 3 likes
Hebban Sterrenparade (23)
26 juni 2016 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 26,00 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 26,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Martijn Schenk Hebban Recensent

Roerige tijden in Rhodesië

door Martijn Schenk op 13-06-2016

Tijdens de jaren vijftig emigreerden honderden Nederlanders naar Zuid-Rhodesië, het huidige Zimbabwe, om daar te werken op de Engelse tabaksplantages. De meeste zijn afgestudeerd aan de Tropische Landbouwschool in Deventer en kunnen na de onafhankelijkheid van Indonesië niet meer terug naar de voormalige kolonie. Het blanke minderheidsbewind van Ian Smith kan deze Nederlanders met hun kennis van...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic