Weemoedt

15

Artikelen 1 Lijsten 1

Job Weemoedt is talent manager in Amsterdam. Hij begeleidt presentatoren, acteurs en een verdwaalde voetballer in hun carrière. Moeiteloos manoeuvreert hij over de apenrots van Hilversum en in de slangenkuil van de Nederlandse entertainmentwereld om zijn sterren te laten stralen. Hij behoedt ze voor de valkuilen en verleidingen op hun pad en houdt hun uitspattingen en schandalen uit de pers. Tot het moment dat hij zelf uit de bocht vliegt en zijn zorgvuldig opgebouwde wereld volledig instort. Tijdens zijn zelfverkozen ballingschap in Frankrijk rekent hij al schrijvend af met zijn vijanden, vrienden en vooral zichzelf.

Weemoedt is een roman waarin de grenzen tussen feiten en fictie niet altijd even duidelijk zijn. Het geeft een schaamteloos inkijkje in de Nederlandse showbizzwereld.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
280
Laatste editie
11 juni 2015
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
ISBN
9789400504608 , 9789044972498


Artikelen over Weemoedt

  Meer artikelen

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Pittig en grappig debuut

door Guy Doms op 08-07-2015

Als je in Nederland Römer heet dan ben je bijna automatisch een BN’er, of moet je dit tenminste worden. Thijs Römer is bekend als acteur en treedt sinds kort ook in de voetsporen van zijn vader Peter. Hij mag zich voortaan dan ook auteur noemen. In Weemoedt, zijn eerste boek, flirt de schrijver bijna constant met de grens tussen realiteit en fictie. Zonder scrupules beschrijft hij als insider het...


Lezersrecensies (2)

Valt tegen.

door: Cor Sica 1 like
Ik was erg benieuwd naar dit boek van Thijs Rőmer. Het viel me erg tegen. Erg plat geschreven. Had er meer van verwacht.

Weemoedt

door: Conny Harpe 1 like
Job Weemoedt, een talentmanager, wordt beschuldigd door een minderjarig meisje voor aanranding. Hij vlucht naar Frankrijk om daar zijn daden te overdenken en zijn leven op papier te zetten. Een leven vol drank en sex. 
De taal van de schrijver is grof en banaal. Als dit de wereld is van de showbizz...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic