Weet ik veel

Weet ik veel

26
Rank 149 Gelezen 26 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 19 Favoriet 2 Recensies 3
  Topics 0
Mirjam Oldenhave, auteur van de Mees Kees-serie, geeft in ‘Weet ik veel’ een inkijkje in de wereld van het pleegmoederschap. Ze is pleegmoeder van de negenjarige Esi, die oorspronkelijk uit Ghana komt. Als dochter van een moeder die is opgegroeid in een pleeggezin wist Mirjam al vroeg dat ze ook pleegmoeder wilde worden. Esi blijkt een erg leuk, maar vooral ook erg eigenwijs meisje te zijn dat een plek moet vinden bij haar nieuwe ouders.

In glasheldere taal neemt Oldenhave in ‘Weet ik veel’ de lezer mee in de wereld van pleegouders en pleegkind. Een ontroerend boek over wennen, regels, verhoudingen, onmacht en communicatie, maar vooral over liefde en plezier. ‘Weet ik veel’ is ontroerend als de verhalen van Annie M.G. Schmidt en helder als de columns van Martin Bril.

Mirjam Oldenhave schreef meer dan veertig jeugdboeken. Haar succesvolste serie is die over Mees Kees. In 2017 debuteerde ze voor volwassenen met haar eerste roman ‘Alles goed en wel’, waarvan de filmrechten verkocht zijn.
Genre
Korte verhalen
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
22 februari 2019
ISBN
9789026346774 , 9789026346781
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Een ontroerend inkijkje in crisispleegzorg

door: Linda de Jong
‘’Is dit wel het goede meisje?’’ Vroeg ik zacht. Ja, dat wist hij zeker, de naam klopte en het kwam wel vaker voor dat de gegevens niet helemaal aansloten, vooral bij spoedjes. Haar dossier lag nog bij Bureau Jeugdzorg, maar ze zouden het zo snel mogelijk nasturen. .... Mirjam Oldenhave...

Een écht inkijkje in het leven van pleegouders

door: Adriana 2 likes
Wat een heerlijk boek om te lezen is dit! Het leest zó gemakkelijk dat ik het in één ruk heb uitgelezen, het is grappig, verdrietig, indringend, herkenbaar voor mij als pleegouder en een aanrader voor iedereen die zelf pleegouder is én voor iedereen die dat niet is...

weet ik veel? nu iets meer

door: yvnnn
Wat heerlijk om te lezen. Mirjam heeft alles zo beschreven dat je Esi ook zelf een beetje in je hart sluit. Fijn korte hoofdstukken. En je krijgt een kijkje in de pleegzorg wereld, hoe moeilijk maar ook leuk het soms kan zijn.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook