Zeeschuim

1

Artikelen 1

Het jonge stel David en Noa brengt de zomermaanden door in het landhuis van een Amerikaanse vriend, in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Er heerst een hittegolf. Terwijl de mannen opgaan in het huis, waar van alles aan moet gebeuren, verzorgt Noa haar baby. Al snel vormen de hitte, het huis en het landschap een gevangenis waaruit Noa niet kan ontsnappen.
Op een eiland in de Egeïsche Zee probeert de Groningse studente Jet Feenstra zich los te maken uit de verstikkende symbiose met haar tweelingzusje door moeder te worden. Maar in een afgelegen baai verliest ze haar foetus en sterft ze, door het ontbreken van adequate medische hulp.
De brieven van haar wanhopige tweelingzus Roos aan Noa verbinden het lot van de ene moeder met dat van de andere; de oude wereld met de nieuwe; de geboorte met de dood.

Zeeschuim
, de nieuwe roman van Ingrid Hoogervorst, is een sublieme, bijna mythische vertelling over verlangen naar liefde, geluk en ouderschap, en over de waarheid van menselijk falen en verlies.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
248
Laatste editie
12 januari 2016
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044629828 , 9789044629835


Artikelen over Zeeschuim

Hebban Sterrenparade (2)
31 januari 2016 1 like
  Meer artikelen

Hebban recensie

Warrige roman over moederschap en liefde

door Margriet Cobben op 22-02-2016

Zeeschuim is de vijfde roman van Ingrid Hoogervorst en beschouwt het thema van moederschap en liefde. Liefde van een moeder voor haar kind, dat als een alien in haar groeit en haar lichaam verscheurt bij de geboorte. Liefde tussen de man en vrouw, die samen een kind krijgen. Liefde van een jonge vrouw voor haar na een miskraam overleden tweelingzus.   Het verhaal gaat over Noa en David. Noa is...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic