Zwart hart

93

Artikelen 1 Spots 3 Top25's 2

Jude Coyne, hardrock-ster op zijn retour, verzamelt graag. Een zestiende-eeuwse schedel met een gat erin, een driehonderd jaar oude bekentenis van een heks, een strop die in de negentiende eeuw gebruikt is om iemand mee op te hangen... Hij kan dan ook de verleiding niet weerstaan als er op een internetveiling een wel heel ongebruikelijk artikel aangeboden wordt.

Georgia, de zoveelste piepjonge groupie die bij Jude mag wonen, is ongelukkig: Jude is hard, cynisch en afstandelijk. Haar verdriet slaat om in angst wanneer - als gevolg van Judes bizarre verzamelwoede - een manipulatieve, duistere macht haar in zijn greep probeert te krijgen. Ook Jude zelf is al snel niet langer veilig: zijn laatste aanschaf is meer, veel meer dan waar voor zijn geld.


Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Heart Shaped Box
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Lia Belt
Laatste editie
26 mei 2010
Uitgeverij
Poema Pocket
ISBN
9789024559404 , 9789021055626


Artikelen over Zwart hart

  Meer artikelen


Door lezers

Scifi & Fantasy Club / In de ban van Joe Hill
14 oktober 2018 4 reacties
Leesverslaving / Joe Hill - The Fireman
27 mei 2018 7 reacties
Leesverslaving / Januari: minder gestudeerd, meer gelezen
30 januari 2018 18 reacties
  Meer artikelen

Hebban recensie

    Jean-Paul Colin Hebban Recensent

Een kwestie van smaak

door Jean-Paul Colin op 10-11-2007

Stephen King was 27 jaar toen zijn eerste boek Carrie verscheen. Het was de eerste stap van het allicht grootste horrortalent aller tijden. Nu, vele jaren later, wil hij van stoppen met schrijven nog steeds niets weten en dat terwijl zich een opvolger heeft aangediend. Niemand minder dan zijn eigen zoon Joseph Hillstrom King probeert in de voetsporen van zijn vader te treden. Als 25-jarige...


Lezersrecensies (3)

Griezeltussendoortje

door: veravb 1 like
Jude Coyne is een hardrocker/gothic/metal zanger-gitarist op leeftijd. Hij heeft geen nieuw materiaal, geen groep want bijna iedereen van de groep is dood, hij moet het hebben van zijn oude nummers en nieuwe jonge fans die er niets op tegen hebben om hun leven te delen met een vijftiger. Jude...

Leest lekker weg

door: Jos Kunze 1 like
Schrijven kan Hill - en de vertaling is ook geslaagd. Al met al dus zeker de moeite waard. De wat lagere waardering is gebaseerd op de eerdere boeken van Hill: Horns en Nosferatur vond ik persoonlijk wel een stukje beter/spannender/verrassender. Vandaar dat ik blijf steken op drie sterren.

door: carin van leeuwarden 1 like
Het gegeven is leuk: een oude rockster die morbide hebbedingen spaart. Bij vlagen is het boek spannend te noemen maar Joe Hill kan die vlagen nog niet vasthouden. Het smaakt naar meer. Leuk, niet buitengewoon, maar wel degelijk prettig te lezen.
De appel valt niet ver van de boom. Joe Hill moet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic