Zwarte vlaggen

5

Artikelen 2 Lijsten 1

In maart 1999 eindigde in Jordanië de periode van veertig dagen rouw na de dood van Koning Hoessein. Er werd voor die gelegenheid amnestie gegeven aan een grote groep gevangenen. Een van hen was Abu Musab al-Zarqawi. Deze man werd de spil in het terrorisme in de regio en een drijvende kracht achter het radicale Islamitische gedachtengoed.
In 2003 vielen de Amerikanen Irak binnen en Zarqawi werd onterecht gelinkt aan Bin Laden. Daarmee werd hij onbedoeld een boegbeeld voor de radicalen, vele extremisten schaarden zich achter hem. In 2006 werd al-Zarqawi gedood bij een luchtaanval, maar zijn radicale gedachtengoed had al veel aanhangers. Het begon bij Al Qaida in Irak, maar splitste zich na een tijd af als IS. Toen de burgeroorlog in Syrië uitbrak, greep IS de mogelijkheid om Zarqawis droom, een ultra-conservatief kalifaat, na te jagen.
Warrick heeft hooggeplaatste bronnen binnen de CIA en de Jordaanse inlichtingendienst gesproken. Zwarte vlaggen is een bloedstollend boek.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
300
Laatste editie
12 juli 2016
Uitgeverij
Q
ISBN
9789021403038 , 9789021403045 , 9789021408385


Artikelen over Zwarte vlaggen

Hebban Sterrenparade (30)
14 augustus 2016 1 like
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €15,00 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijLezersrecensies (1)

De fout van de amnestie

door: Elbert Grift 1 like
Amnestie wordt vaak gezien als een menselijke daad, maar dat bleek in dit geval het tegendeel,toen ene Zarqawi amnestie werd verleend toen Abdoellah de troon over moest nemen in Jordanie van Hoessein die was overleden; Toen begon in feite de ellende, die tot op heden ons blijft achtervolgen met...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic