Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Meld je   gratis  aan!

Voorleeschallenge

Doe mee aan het leukste goede voornemen van het jaar: meer én leuker lezen! Log in of maak een account aan en start jouw challenge.

Maak nu een account aan en doe mee

Voorleeschallenge

1.338
Boeken voorgenomen
191
Boeken gelezen
2
Challenges volbracht

De Voorleeschallenge

Een leven lang leesplezier begint bij voorlezen. Hebban en De Nationale Voorleesdagen organiseren daarom samen de Voorleeschallenge.

Hoe werkt de Voorleeschallenge?

Stap 1. Stel vast hoeveel boeken je dit jaar wilt voorlezen, vul het aantal in en klik op de knop 'Start je challenge'.

Stap 2. Zoek een boek dat je wilt (voor)lezen via de zoekbalk bovenin Hebban, plaats het op je Wil ik lezen-boekenplank en vink de Voorleeschallenge aan.

Stap 3. Heb je het boek voorgelezen? Zet het boek op Gelezen en het boek telt automatisch mee voor de Voorleeschallenge. Heb je spontaan een boek gepakt om voor te lezen? Zet het op Gelezen en vink in de pop-up de Voorleeschallenge aan.

Heb je de smaak te pakken? Doe dan (ook) mee aan de Hebban Reading Challenge.

Voorlezen beleef je samen!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari en februari wordt voorlezen gestimuleerd aan kinderen, van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Voorlezen heeft ontelbare voordelen, waaronder het positieve effect op woordenschat en tekstbegrip. Bovendien ontwikkelen kinderen naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen door (voor)lezen.

Voorlezen gaat voor!

Prentenboek Top 10

Jaarlijks stelt een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten een Prentenboek Top 10 samen. 

Bekijk hier de Prentenboek Top 10 van 2024

Voorleestips

Tijdens het voorlezen kijk, luister, praat en lach je samen. De Nationale Voorleesdagen stelde 8 voorleestips op om het meeste uit dit speciale voorleesmoment te halen.

Bekijk hier de voorleestips

#woensdagvoorleesdag

Met #woensdagvoorleesdag proberen we een handje te helpen bij het creëren van een vast voorleesritueel. Elke woensdag wordt er in de Newsroom van de Hebban Boekenapp een voorleesboek getipt in de leeftijdscategorie van 0 tot en met 6 jaar.

Bekijk hier meer #woensdagvoorleesdag

De getipte boeken van mei 2024

Een toren van tijgers van Lizette de Koning en Gareth Lucas
Donderkopje van Benji Davies
– Thuis van Mark Janssen

Bekijk hier alle getipte prentenboeken