Giveaway

 • Geplaatst

  06-04-2021
 • Einddatum

  12-04-2021

Schrijf je in voor de leesclub met 'Het Evacomplex' van Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg!

'Een dode man, een vermiste vrouw en een slang in een Leids hofje...' Het Evacomplex is het tweede boek van duo Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg, na Het Isisgeheim. Een slangendeskundige en journaliste stuiten op mysterieuze gemeenschap en een alternatief Bijbels Genesisverhaal. Lees een sneak preview op Hebban en doe mee met de leesclub rondom deze thriller.

Jeroen Windmeijer (1969) woont al sinds zijn studententijd in Leiden, waar veel van zijn boeken zich (deels) afspelen. Zijn studies culturele antropologie, waarbij hij zich specialiseerde in Latijns-Amerika, en wereldgodsdiensten zijn dankbare inspiratiebronnen voor zijn literaire thrillers. Hij wordt vaak de 'Dan Brown van de lage landen' genoemd.

Jacob Slavenburg (1943) is auteur en cultuurhistoricus, die onder andere ook katholieke leergangen studeerde. Hij heeft al vele non-fictieboeken op zijn naam staan over het christendom, esoterische stromingen, mystiek, spiritualiteit en de gnosis. Hij schreef eerder al een eigen thriller, Het document, maar sloeg daarna voor zijn fictieboeken de handen ineen met Windmeijer.

'Ontzettend goed. Puur vertelplezier gepaard met groot vakmanschap.' – Maarten 't Hart over Het Evacomplex

Het Evacomplex

'Jullie zullen niet sterven…'

De internationaal befaamde slangendeskundige Frank van As werkt bij Naturalis, het natuurhistorisch museum in Leiden. Hij gebruikt zijn kennis echter ook in de kringen rond de charismatische voorganger van een mysterieuze gemeenschap, zonder te weten welk onheil hij daarmee over zichzelf – en over zijn vrouw Cat – afroept. Dat dringt pas tot hem door als de eerste dode is gevallen. Lukt het hem om zichzelf op tijd uit deze wurggreep te bevrijden?

Journaliste Magda Filippo stuit in de tussentijd op een alternatieve uitleg van het Bijbelse Genesisverhaal en de rol van Eva daarin. De gebeurtenissen lijken met elkaar verstrengeld te zijn, maar hoe? Haar spannende zoektocht leidt haar van wonderbaarlijke religieuze tradities naar eeuwenlang verborgen boodschappen in de Sixtijnse kapel. Zonder het te beseffen hebben zij zich allemaal in een slangenkuil begeven…

Lees hier een sneak preview

Doe je mee?

We hebben 15 leesexemplaren beschikbaar voor deelnemers aan deze leesclub. Ben jij enthousiast over dit boek, vul dan onderstaand inschrijfformulier in en zet in het opmerkingenveld wat je motivatie is om voor dit boek mee te doen met een leesclub! Lees ook: Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Tip: zorg voor een ingevuld en actief Hebbanprofiel met boeken op je planken en minimaal een paar recensies, dan maak je meer kans op deelname.

Neem alvast een kijkje in de leesclub rond Het Evacomplex

De voorwaarden

 • Ga je op vakantie? Schrijf beter niet in.
 • Lees de Gefeliciteerd-mail die je bij inloting ontvangt goed door.
 • De leesclub start meteen na de Gefeliciteerd-mail, dus duik het Leesclubcafé in zodra je die ontvangt.
 • Word je ingeloot, dan verwachten we gedurende de volledige looptijd van de leesclub actieve deelname van je in alle onderdelen (café, discussie en recensie)
 • Heb jij nog geen Hebban-account, maar wil je wel graag meedoen met deze leesclub, dan maak je een account aan en schrijf je alsnog in.
 • Meedoen met een eigen exemplaar kan altijd, inschrijven is dan niet nodig, meld je in Leesclubcafé.
 • Het gaat altijd om een papieren boek (tenzij anders vermeld).
 • Check je spambox regelmatig als je inschrijft voor projecten en acties.
 • Dit zijn de leesclubvoorwaarden.
 • Inactiviteit na ontvangst van het boek zal leiden tot uitsluiting van deelname aan toekomstige leesclubs en winacties.
 • Je bespreekt het boek altijd met respect.

Account maken

Reacties op: Schrijf je in voor de leesclub met 'Het Evacomplex' van Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg!

Gerelateerd