Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lezers over 2014 - Judith: 'Je wordt zo onwijs vrolijk van de boeken van Lisette'

door biebmiepje Judith 6 reacties


Hebban is een site voor én door lezers. We vroegen actieve Hebban-lezers om hun top 5 van 2014 met ons te delen. Vandaag 'biebmiepje' Judith, die het afgelopen jaar bijna 90 boeken las.

Even voorstellen...

Ik zal me even voorstellen: ik ben “biebmiepje” Judith, 30 jaar, getrouwd, mama van een peuter en een baby en werkzaam bij de bibliotheek. Ik ben al mijn hele leven een enorme boekenwurm en ik lees heel veel, al is dat op het moment met twee kleine kinderen soms wat lastig. Ik heb thuis een heerlijke verzameling boeken in allerlei genres die groeit en groeit. Ik ben een echte liefhebber van het papieren boek; het gevoel, het bladeren, de geur… Ik zou het nooit willen missen.

Vorig jaar ben ik een eigen boekenblog gestart, biebmiepje.nl, waar ik recensies en andere boek-gerelateerde artikelen op plaats om zo mijn liefde voor boeken en lezen te delen. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat boeken en lezen in mijn bloed zitten!

Een top 5 samenstellen van mijn favoriete boeken in 2014 terwijl ik bijna 90 boeken gelezen heb, vond ik echt onwijs lastig. Ze staan dan ook in willekeurige volgorde.

Het meest bloedstollende boek: 'IJskoud' van Corine Hartman

Dit vierde deel in de Jessica Haider-serie is weer heerlijk gruwelijk en de onconventionele hoofdpersoon, waarover je in elk deel iets meer te weten komt, blijft me fascineren. Na elk boek uit deze serie kijk ik watertandend uit naar het volgende. Ik ben fan van Jessy.

Het engste boek: 'De kraamhulp' van Esther Verhoef

Ik had dit boek al in huis toen ik nog zwanger was, maar heb toch even met lezen gewacht tot na mijn kraamperiode. En daar was ik blij om, want het boek was gewoon extra eng doordat het zo dichtbij kwam.

Het meest hilarische boek: 'Verslingerd' van Lisette Jonkman

Eigenlijk moet ik dan in één adem ook Verkikkerd noemen, want ik heb de boeken vlak na elkaar gelezen. Je wordt zo onwijs vrolijk van de boeken van Lisette. Ze schrijft met zoveel humor en zo beeldend en herkenbaar dat je alles voor je ziet. Haar debuut Glazuur heb ik nog liggen, dus ik heb nog een shotje Lisette te gaan.

Het boek dat me het meest raakte: 'Ooit zal ik je weer zien' van Ellen Lina

Eén van de mooiste, maar ook heftigste liefdesverhalen die ik ooit gelezen heb. Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen en had daarna echt even een leesdip, kon niet goed in een volgend boek komen, omdat dit boek nog zo in mijn hoofd vastzat.

Het boek met een speciaal plekje: 'Evenbeeld' van Marianne en Theo Hoogstraaten

Ik hou enorm van historische romans en van thrillers, dus dit was een perfecte combinatie. Een spannend verhaal dat zich afspeelt in 1628 op de Batavia en in 2013 in Amsterdam. Zo prachtig geschreven dat je je op de Batavia waant, tussen alle gruwelijkheden. En aangezien de Batavia al mijn hele leven een rol speelt, heeft dit boek een speciaal plekje in mijn boekenhart.

Maar naast deze vijf toppers heb ik nog zoveel meer heerlijke boeken gelezen dit jaar, zoals Zwart Wit van mijn lievelings-chicklitauteur Gillian King, de debuten In mijn bloed van Milou van der Will en De onderkant van sneeuw van Ilse Ruijters, Vraag niet waarom van mijn lievelingsthrillerauteur Simone van der Vlugt, enzovoorts…

Ik heb zoveel goede boeken gelezen, ik zou er nog wel veel en veel meer kunnen noemen!Over de auteur

biebmiepje Judith

258 volgers
3197 boeken
44 favoriet


Reacties op: Lezers over 2014 - Judith: 'Je wordt zo onwijs vrolijk van de boeken van Lisette'

 

Gerelateerd